Afgelopen zaterdag stond de wedstrijd tegen het nog ongeslagen DZSV JO11-1 op het programma. Zoals gewoonlijk waren onze mannen al ruim op tijd aanwezig op sportpark Dichteren en leken er zin in te hebben.  Na een goed toernooi tegen onder 10-teams van een week eerder zou het vandaag weer een stuk fysieker gaan worden. De tegenstander bekijkend oordeelde een ieder dat we vol aan de bak mochten. Gemiddeld een kop groter en stevig gebouwd.

Na een gedegen warming-up startte VIOD JO11-2 goed aan de wedstrijd. Er werd verzorgd gevoetbald en er ontstonden enkele kansen. De wil was er maar het vizier stond zoals wel vaker nog niet op scherp. DZSV had hier minder moeite mee en enkele spaarzame uitbraken vanuit Dinxperlo-zijde zorgden al snel voor een 0-3 achterstand. Waar in het verleden de koppies gingen hangen bleven onze boys voetballen, goed voetballen! Kort voor rust was daar dan toch de aansluitingstreffer en niet veel later was het tijd voor een bekertje ranja.

In de rust werd er aangegeven om zo door te gaan en dan zouden de kansen en goals vast vallen. Gemotiveerd stonden onze mannen al op het veld, DZSV liet erg lang op zich wachten. Op het moment de dinxperloers het veld betreden deden onze mannen nog een keer hun power-yel. Deze pot gaan wij naar ons toe trekken! En of het geholpen heeft de tegenstander angst in boezemen?

De 2e helft was nog maar net aan de gang en de 2-3 en niet veel later de 3-3 stonden op het bord. Er werd gevoetbald zoals de technische staf dit voor ogen heeft. Veel druk, combinaties en elke bal willen winnen. Het was een genot om naar te kijken en het was zeker nog niet klaar! Dit ook onder toeziend oog van enkele club-scouts en beleidsbepalers. Fijn dat die ook bleven kijken naar deze mooie pot voetbal. VIOD JO11-2 denderde door! Waar de moed letterlijk bij de tegenstander in de schoenen zakte, er spontaan allerlei pijntjes en tranen naar boven kwamen drukten onze toppers door. Uiteindelijk werd deze wedstrijd na een 0-3 achterstand gewonnen met 8-3!!  Hier kunnen wij echt trots op zijn en geeft ons de rest van het weekend een brede glimlach!

Onze mannen hebben weer een mooie stap gemaakt in de ontwikkeling van hun jonge voetballeven. Waar wij ons zelf het doel hebben gesteld om elke week, de toch oudere en grotere tegenstanders, het moeilijk te maken mogen we concluderen dat dit tot nu toe aardig lukt. Gezien de stand op de ranglijst en wetende dat wij tegen de bovenste 4 hebben gespeeld lijkt het ook nog eens zeer realistisch om op een vooraf gewenst plek bij de eerste 4/5 te kunnen eindigen.

Erg knap!!

Volgende week mogen we uit naar sportpark Zuid.

Kom maar op DZC!!!