Afgelopen zaterdag mochten de mannen van VIOD JO11-2 weer de wei in. Nadat afgelopen zaterdag de wedstrijd tegen AZSV niet doorging i.v.m. terugplaatsen van de Aaltense boys naar de 3e klasse was het vandaag op sportpark Dichteren wel weer Matchday. Tegenstander was Varsseveld JO11-1.

“Op deze manier door blijven gaan en de goals komen vanzelf”

Na een goede warming-up blies de ook deze wedstrijd weer goed leidende scheidsrechter voor de aftrap. VIOD begon stroef en het stond niet goed. Er was geen grip op de zeer aanvallende opstelling van de tegenstander en al snel werden onze mannen anders gepositioneerd. Er kwam wat meer ruimte om te voetballen en er ontspon zich een mooie voetbalpot, het spel golfde over en weer. Al snel scoorde VIOD de 1-0! Varsseveld liet dit niet op zich zitten en bleef hun spel spelen. Enkele minuten later was het dan ook tweemaal raak voor onze gasten: 1-1 en 1-2. Onze mannen lieten hun koppies niet hangen en creëerden een handvol kansen en hadden zelfs inmiddels het overwicht. Uiteindelijk werd het harde werken beloond met de 2-2!  Op deze manier door blijven gaan en de goals komen vanzelf. Met deze stand vertrokken beide teams de overvolle kleedkamer in.

“Volgens enkele mannen had de scheidsrechter moeten fluiten voor een penalty”

De mannen werden gecomplimenteerd met het vertoonde spel in de eerste helft en niet veel later stonden ze weer klaar om het karwei af te maken. Varsseveld kwam echter ook gemotiveerd uit de kleedkamer en waar VIOD weer de helft stroef begon scoorde de gasten de 2-3. De koppies gingen even hangen maar alles was nog mogelijk. Waar onze mannen een groot aantal kansen om zeep had geholpen scoorde Varsseveld zelfs de 2-4!!! VIOD gaf gas, en maakte snel de aansluitingstreffer, 3-4 en alles leek nog mogelijk. Een stormachtige laatste 10 minuten richting de goalie van Varsseveld volgden, maar de bal wilde er niet in en de keeper van de gasten speelde misschien wel de beste wedstrijd tot nu toe. Uiteindelijk ging zelfs onze keeper mee die bijna de gelijkmaker in kopte al was daar weer de Varsseveld-goalie die deze nog net weg kon boksen. Het eindsignaal na 3 minuten blessuretijd klonk en boze en huilende VIOD-spelers vielen op de grond. Volgens enkele mannen had de scheidsrechter moeten fluiten voor een penalty, gezien onze spits in de laatste scrimmage door 3 man naar de grond was getrokken, iets dat ons en de meeste supporters was ontgaan.

De boys waren lastig rustig te krijgen en lieten zich niet als beste verliezers zien helaas. Een leermoment voor ons allen en als team dat hier tot op heden weinig ervaring meer heeft. Het is uiteindelijk heel simpel:

• Als je zelf de ballen er niet in schiet, kun je nooit de scheidsrechter de schuld geven.

De kansenverhouding was naar wij denken minimaal 19 tegen 6. Een boeiende pot voetbal waar wij als technische staf ook weer veel van geleerd hebben. De aankomende week gaan we weer volle bak trainen om zaterdag het op te nemen tegen de kampioenskandidaat nummer 1, SDOUC JO11-1.

door Frank Kuster