Zaterdag 23 september is het dan zover na aantal weken beker en oefenwedstrijd begint de competitie eindelijk. We beginnen de competitie met een thuiswedstrijd tegen Gendringen/Etten om 13:30 uur op de stralende zaterdag op het hoofdveld.

We begonnen de eerste competitiewedstrijd met deze opstelling: vrnl Sem, Joey, Tycho,Bikkel, Wessel,Tijn, Thijmen, Daan, Jorrik, Fynn en Kick. Noud en  Kick begonnen in de wissel.

Na ongeveer 10 min kreeg Gendringen een corner en ze namen hem kort, maar we zaten nog niet op te letten en de linksbuiten kon hem zo binnen schieten. Iets later een goeie aanval via de rechterkant Tijn stuurt Jorrik goed weg met zijn snelheid en hij komt vanaf rechts af op de keeper en hij schiet in de korte hoek en de keeper stompt de bal over de achterlijn Hoekschop. Hoekschop wordt genomen door Thijmen, een hele goede en gevaarlijke voorzet op het hoofd van Tycho maar die kon hem net niet genoeg de hoek inkoppen en de keeper stopt hem weer. Paar minuten later een uittrap die helaas bij de tegenstander komt, en we kunnen hem helaas niet meer onderscheppen, dus hij komt 1 op 1 en hij schiet hem goed binnen. Na 20 minuten worden Fynn en Joey gewisseld. En Scott en Noud komen erin. Thijmen gaat in de spits spelen, en Noud komt op de positie van Joey rechtsback. En Scott gaat op Mid mid spelen. Paar minuten later een goede  aanval van Gendringen over de linkerkant en de linksbuiten kan zijn 2e van de dag binnen schieten, en het is 0-3. Dan is het rust.

“FANTASTISCH  in de linkerbovenhoek”

We vinden met zijn allen dat het nog niet goed genoeg is. In de tweede helft komen we goed de kleedkamer uit, en na 5 min onderschept Jorrik goed de bal op de helft van de tegenstander aan de rechterkant, hij kijkt goed en ziet Thijmen vrij staan in de zestien hij schiet hem FANTASTISCH  in de linkerbovenhoek 1-3. 5 minuten na de goal wordt er weer gewisseld. Fynn komt op de positie van Daan en Daan gaat eruit. Joey komt erin voor Wessel op Linksback. We kunnen niet doordrukken en dan scoort Gendringen de 1-4. De laatste 5 min gaat Tijn een duel aan met de spits die stuk groter is en hij komt vervelend neer en daardoor moet die worden gewisseld, daarvoor in de plek komt Daan op Links-midden.

Eindstand: VIOD JO13-1 – Gendringen/Etten JO13-1  1-4

door Rick Vorwerk