Afgelopen zaterdag heeft VIOD JO13-1 een nipte overwinning behaald in Zelhem. Thuisclub Zelos JO13-1 werd met 3-2 verslagen. Halverwege stond VIOD nog met 1-0 achter. Door deze overwinning klimt VIOD naar de middenmoot. Lees hieronder het wedstrijdverslag van assistent-trainer Rick Vorwerk.

ZELOS JO13-1 – vv VIOD JO13-1, door Rick Vorwerk

In de 2e min kregen we een hele grote kans op de 1-0. Matthijs gaat langs de keeper, maar doet er net iets te lang over en schiet tegen de verdediger aan.  De eerste helft is erg slap, waardoor in de 12e min Zelos ook op 1-0 voor komt. Een diepe bal via rechts, Bikkel probeert de bal te onderscheppen, maar de rechtsbuiten kan hem nog net doortikken naar de sterke spits die hem van 20 meter de bal in de linker onderhoek van het doel schiet (1-0).

Zelos krijgt veel 1 op 1 kansen, maar gelukkig houdt Sem ons in de eerste helft op de been. Halverwege had het ook wel 3 of 4-0 kunnen zijn. In de 20e minuut komt Scott  voor Matthijs erin en Thijmen  gaat naar de spits toe.

In de rust realiseren we dat we meer pit en beleving moeten tonen, we moeten proberen te voetballen van achteruit. De opstelling wordt een beetje omgegooid. Bikkel gaat naar linksbuiten, Tijn gaat centraal achterin spelen en Fynn komt links op het middenveld te spelen. Na 10 min. gaan we aanvallender spelen. Matthijs komt er als extra spits bij, en dan gaan we 3-3-4 spelen.

Joey komt in de wissel. We krijgen een corner en Scott geeft de bal geweldig bij de 2e paal waar Thijmen heel goed vrij gekomen is en de bal kan binnen knikken (1-1). Er zit nu heel veel pit in hoe we dat willen zien en Zelos weet niet wat ze ermee aan moeten. Even later een goeie dieptebal van Fynn op de snelle Bikkel, die de rechtsback van Zelos eruit loopt en hem afgeeft op Thijmen, die zijn 2e van de middag maakt (1-2). We gaan nu niet achteruit hangen, maar we gaan door waar we gebleven zijn, SCOREN! Bikkel krijgt de bal op eigen helft en lanceert zichzelf. Sprint eerst de rechtsback er weer uit, en daarna de centrale verdediger. Naast hem staat ook nog Thijmen, maar de korte hoek laat de keeper zover open, dat hij de bal in de korte hoek schioet (1-3). In de laatste minuut nog een grote kans van Zelos wat een tegendoelpunt oplevert (2-3). Het is nog 2 minuten spannend en dan fluit de scheidsrechter af. Een hele goede 2e helft wat de winst oplevert, met vele enthousiaste supporters.

ZELOS JO13-1 – vv VIOD JO13-1  Eindstand 2-3