Na vorige week de bekerwedstrijd tegen Gendringen/ Etten gewonnen te hebben met 5-0, stond deze week weer een belangrijke wedstrijd op de agenda, namelijk tegen koploper DCS Zevenaar. DCS Zevenaar had een indrukwekkend doelsaldo van 58+ met maar vier wedstrijden gespeeld. En ondanks dat wij ook met mooie cijfers winnen, was dit toch een intimiderend aantal. Onze achterhoede was dus gewaarschuwd.  En terecht. Althans in het begin en het einde van de wedstrijd. Daartussen waren wij ijzersterk.

In de eerste minuten van de wedstrijd rukte DCS Zevenaar een aantal keren op richting het doel van Colin. Een eerste aanval werd door Colin geblokt maar helaas kon hij niet voorkomen dat de uitploeg met 0-1 voor kwam te staan. Nick was echter de ultieme partycrasher, want hij verstoorde het feestje van de koploper met de gelijkmaker (zie foto)! En toen ook nog het hele team naar voren drong om druk te zetten, en Danko de  2-1 scoorde, verplaatste het feestje zich naar de andere kant van het veld. Nick zorgde daarna voor nog meer lucht, door het derde doelpunt op zijn naam te zetten na een mooie voorzet van Danko.

“Nick draaide mooi weg van de tegenstander”

DCS Zevenaar probeerde ondertussen van alles om ons strafschopgebied binnen te dringen, maar zij liepen telkens vast. Rechts op Bram, Rocco of Batuhan, links op Frank, Dominique of Sven en in het midden op Joost en Kai. Overal liepen de jongens goed mee en behielden zij de focus op de bal. Nergens vielen er gaten en achterin werden de ballen vakkundig weggewerkt door laatseman(nen) Dennis en Myron. Er werd flink om de bal geknokt maar scheidsrechter Djurre voelde goed aan wanneer het een duel betrof of gewoon onsportief duwwerk. Dit inzicht kwam het spel zeker ten goede, want beide teams konden deze ‘vrijheid’ aan.  Na vele mooie aanvallen van meerdere VIOD spelers, waren Nick en Sam diegenen die tot scoren kwamen. Nick draaide mooi weg van de tegenstander, passte de bal naar Sam, die vervolgens koelbloedig en keihard rechtsboven inschoot. Onhoudbaar voor de keeper en door het mooie samenspel onverdedigbaar.

DCS Zevenaar probeerde zichzelf inmiddels te herpakken, maar kreeg nagenoeg geen ruimte om door te breken. Wij daarentegen wel! Dominique, Kenzo, Sam, Rocco en Danko bleven komen en Kenzo schoot vanaf links de bal superstrak de netten in. Een bijzondere prestatie want er stonden behoorlijk veel verdedigers in het ‘schootsveld’.  5-1 was ook de ruststand. Tijdens de rust vertelde Sven dat in het verleden zijn team nog weleens de kop liet hangen na een achterstand en dat hij blij was dat dit nu niet het geval was. Dat was in ieder geval ook aan zijn eigen inzet te danken want hij knokte na de 0-1 achterstand onverminderd door. Tijdens de rust vond er ook een leiderswissel plaats. Kaan, die het team succesvol scherp hield, gaf het stokje door aan leider Marc.

“Onze jongens liepen zich het vuur uit de sloffen”

Het was even spannend met welke strategie DCS Zevenaar na de rust terug zou keren. Waren zij een team dat de kop zou laten hangen, of waren zij enkel overdonderd en zouden zij keihard terugslaan? Nou, beiden niet. Nog steeds kwam de tegenstanders niet lekker tot spelen met dank aan ons goede stoorwerk. Wij, daarentegen, gingen onverminderd door met jagen, wat al snel resulteerde in de 6-1 na een mooie pass van Myron op Kenzo. Onze jongens liepen zich het vuur uit de sloffen (spreekwoordelijk) en onze Dennis liep zelfs de zolen onder zijn schoenen vandaan (letterlijk). Zie foto Kai, sportman als hij is, maakte dankbaar gebruik van dit hilarische moment en stoof weer terug het veld in om Dennis zijn plek te bemannen.

Toen we daarna een penalty kregen (7-1 door Sam), en Kenzo met een mooie lob de 8-1 scoorde, leek de wedstrijd beslist. Maar niets is minder waar. Colin moest nog een paar keer flink in actie komen en ondanks zijn goede keeperswerk kon hij niet voorkomen dat DCS Zevenaar nog drie keer tot scoren kwam. Eén tegengoal was een penalty die hij goed tegenhield, maar helaas net over de lijn terecht kwam. Colin zat er in ieder geval goed bij.

VIOD leek even de kluts kwijt maar blokte de ingezette inhaalslag van de jongens uit Zevenaar door er zelf nog eentje in te knallen. Joost speelde vanaf het midden de bal naar Kenzo die hem vanaf de zijlijn keihard in de bovenhoek schoot. Met deze mooie actie werd de eindstand 9-4.

Heel eerlijk gezegd lieten we de laatste 20 minuten de wedstrijd een beetje liggen, maar hé, een kniesoor die daar over zeurt na zo’n mooie overwinning!

Tot slot nog een woordje van dank aan de spelers van ons broederteam VIOD JO13-5, omdat zij met 1-0 van PAX wonnen waardoor wij nu drie punten los staan van de nummer 2 (PAX dus).

“onze Dennis liep zelfs de zolen onder zijn schoenen vandaan”

Groeten!

Angélica Mollenhof