‘VIOD uit altijd lastig’ klinkt grappig (en dat is het natuurlijk ook) maar er zit ook een kern van waarheid in. Want als je tegen vriendjes, je broer, ex-teamgenoot of klasgenoot speelt, speel je toch anders. En dat was te merken bij onze jongens. Tel daarbij op dat er bij VIOD JO13-5 een paar gastspelers uit JO13-3 speelden, en de verwarring was compleet.

“Over en weer werd er in ieder geval hard geknokt”

Desondanks gingen we heel goed van start. Kenzo schoot de bal in de eerste minuut strak in, na een eerdere mooie poging van Sam (0-1). Je zou denken dat dit zo’n enorme boost zou geven dat ze daarna flink door zouden stomen, maar dat was helaas niet het geval. Het leek erop dat het team even de kluts kwijt was. Of in ieder geval de scherpte. Er volgenden veel schoten op het doel van Bram Borkus, maar geen van allen waren echt gevaarlijk. Ook wist men elkaar niet lekker te vinden. Wat volgde was een gelijke strijd tussen de VIOD-teams. Dit was wel even wennen want tijdens onze eerdere wedstrijden hadden we niet zo veel moeite met onze tegenstanders. Vorige week wonnen we zelfs met 17-1.  Het werd ons al snel duidelijk dat déze geschiedenis zich die dag niet zou herhalen. Daarvoor hield de achterhoede en het middenveld (aan beiden zijden) de boel te veel dicht. Over en weer werd er in ieder geval hard geknokt.

“Een prachtgoal!”

Inmiddels had ook Sven (jawel, de broer van onze Kai) zijn voetbalschoenen opgehaald om het tegen zijn broer op te nemen. Maar Kai liet zich niet intimideren en verdedigde onverminderd goed.  Ook de aanvoerders van beide teams, de broertjes Thijs en Joost, wilden niet voor elkaar onder doen. Ondertussen probeerden onze spitsen van alles om uit te lopen. Maar verrassend genoeg was het geen spits die als een duveltje uit het doosje kwam, maar middenvelder Joost. Joost zorgde met een prachtige omhaal (vanaf grote afstand!) voor de 0-2 voorsprong. Een prachtgoal! Maar net zo belangrijk was de mooie redding van Colin. Hij zorgde ervoor dat onze tegenstanders niet inliepen.

“Hij draaide vanuit een corner de bal mooi het doel in!”

Na de rust kwam er, psychologisch gezien, een totaal ander team het veld op. ‘What happens in the locker room, stays in the locker room’. We zullen dus nooit te weten komen wat daar gezegd of gedaan is, maar feit is wel dat gewerkt heeft! De jongens wisten elkaar weer lekker te vinden en de druk werd groter. We voetbalden als vanouds. Mooie voorzetten en passes werden gegeven, wat uiteindelijk resulteerde in de 0-3 (Kenzo na een mooie pass van Dominique). Top! VIOD JO13-4 had in de tweede helft duidelijk de overhand en de 0-4 hing in de lucht. Die mocht Danko op zijn naam zetten. Hij draaide vanuit een corner de bal mooi het doel in! Knappe prestatie.

Met deze eindstand floot scheidsrechter Marcel Komdeur deze sportieve wedstrijd af en gingen de jongens van beiden teams gebroederlijk richting de kleedkamers (of de gastspelers naar hun eigen wedstrijd).

Goed gewerkt jongens! En nu zaterdag er tegenaan voor de beker.

door Angelica