Het VIOD Vrouwenteam heeft in de 1e wedstrijd direct de toon gezet. Thuis werd DZSV VR2 uit Dinxperlo met 17-0  verslagen. Hieronder een verslagje van teammanager van VIOD VR1  Norbert Megens.

VIOD VR1 – DZSV VR2 17-0

De tegenstander van VIOD VR1 was DZSV VR2. Eigenlijk was het geen tegenstander gezien de einduitslag: 17-0. De vrouwen uit Dinxperlo waren danig verzwakt door blessures en hadden hun team aangevuld met een aantal jeugdspeelsters. VIOD VR1 was op volle sterkte en ook speelde Lynn uit JO15-1 mee. De Vrouwen van trainer/coach José konden zich volledig uitleven, mooi combinatie voetbal en technische hoogstandjes. Kortom een zeer veelbelovende start.

Het VIOD VR1 team bestaat uit de vaste kern van 8 meiden van het MO19 van vorig seizoen. In de aanloop naar het huidig seizoen zijn er een aantal speelsters bijgekomen. De teller staat nu zelfs al op 13. Doel van José en zijn team is om na de winterstop met een volwaardig team in de reguliere 11 tegen 11 competitie uit te komen. Dit lijkt te gaan lukken, maar dan dient er nog wel enkele speelsters moeten worden toegevoegd en is men daar naar op zoek.

Volgens VIOD archivaris August van Onna werd in april van het seizoen 1990/1991 de laatste competitiewedstrijd van een VIOD vrouwen team gespeeld. Nu, zaterdag 7 oktober, ruim 26 jaar later is er weer een competitiewedstrijd van een VIOD VR1 team, weliswaar in de 7×7 competitie, maar toch. De volgende thuiswedstrijd van VIOD VR1 is op zaterdag 21 oktober om 13.00 uur. SC Klarenbeek VR3 is dan de tegenstander.

door Norbert Megens

KLIK HIER om door te gaan naar de teampagina met de teamfoto