VIOD wist afgelopen zondag een zwaar bevochten zege (1-0 winst tegen VVO) over de streep te trekken en speelt zondag (aftrap om 14.00 uur) wederom thuis, dan is promovendus Keijenburgse Boys de tegenstander. In welke opstelling VIOD voor deze wedstrijd zal gaan aantreden is nog een puzzel voor trainer Jan Lorsé en zijn assistent Manfred Wieben, want VIOD is niet ongeschonden uit de wedstrijd tegen VVO gekomen. Voor de aftrap moest Huub Oosterink afhaken. Hij liep een blessure op, tijdens de warming-up na een botsing tegen medespeler Marten van Delden. Ook Julian Bril moest nog voor rust de strijd staken en is een groot vraagteken of hij op tijd fit zal zijn. Afgelopen dinsdag heeft hij nog niet kunnen trainen. De aan zijn schouder geblesseerde Vincent Bosch zal minimaal één week rust moeten houden. Hij viel na een duw op zijn schouderblad en verliet in de 2e helft met veel pijn het veld. Afgelopen maandag zijn er röntgenfoto’s gemaakt en de dienstdoende arts adviseerde hem minimaal een week rust te houden. Een fikse streep door de rekening. Plus punt is wel dat Tim Limbeek terugkomt van een blessure en misschien dat zelfs Joppe Derksen zijn eerste speelminuten zal gaan maken, na bijna ’n jaar blessure leed.

Voorbeschouwing VIOD – Keijenburgse Boys met Jorn Eijkelkamp

De Man Of the Match was afgelopen zondag Willem Thijssen en zijn redding kreeg veel aandacht in de pers. VIOD-middenvelder Jorn Eijkelkamp heeft zijn keeper Willem Thijssen ook extra bedankt, want Willem stopte in blessuretijd een strafschop en hierdoor bleven de punten in Doetinchem. “Fantastisch dat Willem de penalty stopte en dat we daardoor de drie punten pakten. Dit geeft weer vertrouwen voor aankomende zondag. VVO was veel aan de bal, maar ze kwamen niet tot grote kansen. Tot dat de bal in blessuretijd ineens op de stip ging”, beschrijft Jorn Eijkelkamp het wedstrijdverloop.
Voetballend was VIOD de eerste helft sterker en kwam begin van de tweede helft op voorsprong. “We hadden we onszelf misschien al eerder moeten belonen met een doelpunt. Doordat Mike Severs attent was en een fout afstrafte van de VVO-keeper kom je terecht op 1-0”.  VIOD mag niet klagen hoe de start van de competitie in 3C tot nu toe is gegaan, hoewel Jorn Eijkelkamp van andere mening is. “Met acht punten uit vier wedstrijden staan we er op het moment goed voor, maar dat zegt nog niks”.

Zondag tegen promovendus Keijenburgse Boys zal VIOD weer alles moeten geven om de ongeslagen status vast te houden, dat weet ook Jorn. “Met Keijenburgse Boys krijgen we een lastige tegenstander op bezoek. Zij hebben de afgelopen twee wedstrijden verloren en zullen gebrand zijn om een goed resultaat tegen ons te behalen. Ik verwacht dat het een fysieke wedstrijd zal worden waarin we minder ruimte zullen krijgen om te voetballen”, voorspelt hij. “Het liefst win je een wedstrijd met goed voetbal en veel goals, maar het begint altijd met keihard voor elkaar knokken. Als we dat aanstaande zondag weer op kunnen brengen en de bal snel rond laten gaan maken we een goede kans op de drie punten”, aldus Jorn Eijkelkamp.

De Balsponsor van deze wedstrijd is : THIJSSEN Bouwmachines

Pupil van de Week: Lotte Zents, VIOD JO9-7

“2 wedstrijden voor de prijs van 1”

De wedstrijd VIOD – Keijenburgse Boys begint om 14 uur en VIOD-leden/vrijwilligers hebben altijd vrije toegang. Zo ook de leden van de supportersvereniging VIOD en de leden van VRIENDEN van VIOD1. In de kantine is vanaf 14:30 uur de EREDIVISIE kraker tussen Feyenoord en Ajax te zien op maar liefst 4 TV-schermen. Kom ook naar Sportpark Dichteren aankomende zondag “2 wedstrijden voor de prijs van 1”