De eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen voor VIOD tegen OBW uit Zevenaar was een wedstrijd met twee gezichten. In de eerste helft een beter OBW, dat vanaf het begin de toon zette en zichzelf vergat te belonen om op voorsprong te komen. In de tweede helft was VIOD de bovenliggende partij en kreeg zelfs mogelijkheden om de volle drie punten in eigen huis te houden. Zover kwam het echter niet en moesten de beiden teams zich tevreden stellen met één punt. Door een wonderschoon doelpunt van Stefan Kaal was OBW kort na rust op voorsprong gekomen en schoot OBW verdediger Luc Terlouw de bal even later langs zijn eigen doelman en eindigde dit duel in ’n 1-1 remise.

De wedstrijd begon met een OBW dat vooral via de rechterzijde de aanval zocht. De 17e jarige Jelmer Krooshof maakte het de verdediging van VIOD goed lastig en vocht met zijn directe tegenstander Jos Klein Bleumink van VIOD keer op keer een duel uit. Ondanks het overwicht van de gasten kreeg de thuisclub de mogelijkheid om de score te openen. Het was VIOD aanvaller Mike Severs die een terugspeelbal op de OBW doelman Swen Heijstee onderschepte, maar de bal tegen de uitlopende doelman aanschoot. Hierna was het OBW die met veelvuldig balbezit op zoek ging naar een treffer. Nadat Stijn Kruis de bal uit een vrije trap via de muur tot corner zag gaan, leek OBW even later toch te scoren. Jelmer Krooshof legde het leder vanaf de rechter flank in het vijf meter gebied, waar de inlopende Peter Berntssen de bal binnenschoof. “Buitenspel” constateerde scheidsrechter Lennaert Hermsen uit Beuningen en ging het feestje voor OBW niet door.

De 2e helft startte voor VIOD voortvarend en kreeg binnen vijf minuten twee mogelijkheden om eindelijk de score te openen. Aanvoerder Stijn Tomesen had uit een corner de hoek voor het uitkiezen, maar zag zijn schot op doel geblokkeerd. Nadat de bal weer voor zijn voeten was gesprongen, bediende hij op maat  de vrijstaande Vincent Bosch, die de bal iets te gehaast over het doel schoot. Direct in de tegenaanval het openingsdoelpunt van dit duel. Een fraai doelpunt die geheel op naam komt te staan van Stefan Kaal. Kaal was op rechts in de diepte aangespeeld en draaide hierna met bal langs de VIOD verdediging. Uiterst behendig schoot hij de bal diagonaal in de linker kruising van het doel, onhoudbaar voor VIOD doelman Willem Thijssen (0-1). VIOD zette zijn tegenstander hierna vast op eigen helft en ging op zoek naar de gelijkmaker. Het publiek werd getrakteerd op een mooie aanval over drie schijven. Lex Overbeek vond met een steekpass Mike Severs, die op zijn beurt Lukas de Graaf op 10 meter recht voor het doel in stelling bracht. De bal verdween naar de linkerhoek, maar werd onderschept door de OBW doelman, die hierdoor een zeker doelpunt wist te voorkomen. Even later kwam VIOD verdiend, hetzij met enig fortuin, op gelijke hoogte. Een voorzet van Lukas de Graaf werd door OBW verdediger Luc Terlouw bij de 2e paal in eigen doel gewerkt (1-1) en gingen de armen bij VIOD omhoog.

Kort voor tijd leek het erop dat de thuisclub zelfs de volle winst wist te behalen. De supporters van OBW mogen hun doelman Heijstee dankbaar zijn, nadat VIOD aanvaller Lukas de Graaf de bal vanaf een metertje of 18 keihard op doel had geschoten. Via de vingertoppen van de uitstekende OBW doelman verdween de bal net over de lat en eindige dit duel in ’n 1-1 remise.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

VIOD aanvoerder Stijn Tomesen had in de 2e helft de hoek voor het uitzoeken.

Vincent Bosch legt aan en ziet hierna de bal over het doel gaan.

VIOD middenvelder Marten van Delden in duel om de bal met OBW aanvaller Peter Berntssen.

Wederom een goede redding van OBW doelman Heijstee. Mike Severs springt over de uitlopende doelman heen.

De Man of the Match: Jos Klein Bleumink

meer foto’s van dit duel: KLIK HIER