a.s. zondag speelt VIOD thuis (aftrap om 14 uur) tegen VVO uit Velp. Afgelopen zondag wist het team van hoofdtrainer Jan Lorsé en assistent Manfred Wieben een goed resultaat te behalen. Groessen werd in het eigen huis met 5-0 verslagen. Zondag zal de tegenstander van een ander kaliber zijn. Jan Lorsé blikt vooruit op deze wedstrijd en geeft zijn visie op het gene wat nu achter ons ligt.

“Zondag zal het een lastige wedstrijd worden, want VVO  heeft een goede ploeg” vertelt Jan Lorsé. “Zij staan nu niet voor niks op de 2e plek van de ranglijst en scoren gemakkelijk. Ik hoop dat onze jongens ook in goede doen zijn, zoals afgelopen zondag”. De wedstrijd in Groessen was al binnen 30 minuten beslist maar trainer Jan Lorsé had liever gezien dat men met de kansen in het begin van de wedstrijd beter was omgegaan. “Afgelopen zondag was het voor ons een belangrijke wedstrijd ‘Aanhaken of Afhaken’. Met 3 punten erbij krijg je aansluiting, ik wil wegblijven bij de onderste 3 plekken.  We begonnen goed, maar de uitslag had hoger moeten uitvallen. Die kopbal van Vincent Bosch, Lukas de Graaf alleen voor de keeper, ja dat zijn kansjes om de wedstrijd open te breken”, vervolgt Jan Lorsé.

De opstelling was afgelopen zondag enigszins gewijzigd. Nu stond Huub Oosterink in de basis. “Lex Overbeek is de gehele week ziek geweest en had niet getraind, dan kan ik het niet maken hem te laten starten. Huub had met zijn invalbeurt bij PAX al laten zien dat hij scherp is, hij scoorde in de slotfase toen bijna de winnende treffer. Tegen OBW liet ik hem wel warm lopen en had het plan bij een tegentreffer hem te laten invallen. Tegen Groessen heeft hij het met twee doelpunten goed gedaan en zijn kans gegrepen”.

VIOD was in goede doen tegen sc Groessen en kwam op voorsprong door een ‘verdekt schot’ van Vincent Bosch, zoals Jan Lorsé dat noemt.  “Het 2e doelpunt is uit het boekje, Mike Severs wordt de diepte ingespeeld, op snelheid pikt hij de bal op en het was beslist geen buitenspel, Huub was meegelopen en schiet de bal binnen. De 3e was een schot van Jorn, en de 4e was identiek van de 2e. Jorn maakte de 5e, een mooi schot van de 16″. Scheidsrechter Ron Hooghof vond de overtreding op Julian Bril geen strafschop waard en zo bleef het 5-0 voor VIOD. Lorsé merkt op dat door de afwezigheid van Lex zijn middenvelder Lukas de Graaf die taken goed oppakte.”Met de corners van Lukas worden we gevaarlijk, hij draait ze goed voor de pot”.

VVO uit Velp komt zondag naar Sportpark Dichteren en won afgelopen zondag thuis met 5-2 van Pax. De week ervoor werd er met 2-1 gewonnen bij VDZ. De start van de competitie was iets minder, tegen MASV werd thuis met 2-1 verloren.”Gezien de uitslagen kan iedereen van iedereen winnen. Het is de vorm van de dag en hoe het team ervoor staat. Ik durf geen geld in te zetten op de wedstrijden in 3C als je ziet dat AD 69 van VDZ wint, het wordt een rare competitie”. Voor Jan Lorsé is het wel duidelijk wie de absolute titel kandidaat is in 3C. ” DCS wint vrij gemakkelijk haar wedstrijden, voor mij ‘de titelkandidaat’. Na de thuiswedstrijden tegen VVO en Keijenborg wacht ons in Zevenaar deze tegenstander”.

Maar eerst het duel tegen VVO. De aftrap zondag is om 14:00 uur en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Bas ten Berge uit Apeldoorn.

door: John van der Kamp

Pupil van de Week is: Silvan Herwers (VIOD JO11-2)

Balsponsor: Vreman Catering.