Afgelopen zaterdag stonden er 2 hele belangrijke dingen op het programma van onze jongste voetbaltalenten: de intocht van Sinterklaas en het was de finaleronde van de HMQ-cup!! Heel leuk om ’s ochtends net voor de start van de wedstrijdjes van de jongens en meiden te horen dat de finale van de HMQ-cup toch zeker net zo spannend is als de komst van Sinterklaas?. Alhoewel…. Eén van de jongens vroeg na afloop toch nog even voor de zekerheid of Sinterklaas ook nog bij VIOD kwam. Maar, dat het een spannende dag was dat was een feit!

Wedstrijd 1
De grote kanshebbers op de beker in poule A waren Uruguay en Spanje. De grote kanshebbers op de beker in poule B waren België en Mexico. Vooral deze laatste 2 lagen echt nog heel dicht bij elkaar!

Poule A
Duitsland – Nederland startten als eerste tegen elkaar. Duitsland die het de afgelopen weken moeilijk had gehad, had afgelopen zaterdag goede versterking gekregen. Onze nieuwkomer liet gelijk zien wel een aardig balletje te kunnen trappen en ook de eigen topscoorder van het team was weer terug van weggeweest. Dit resulteerde dan ook in een mooie overwinning voor Duitsland.

Tegelijkertijd was de wedstrijd Uruguay-Spanje aan de gang. Oooooh die Spanjaarden waren van plan om te winnen, dat kon je wel zien. Zouden zij ervoor gezorgd hebben dat Uruguay haar eerste 3 punten liet liggen? Nou, bijna…. dat wel. Met uiteindelijke een gelijkspel op het scorebord was het een hele spannende wedstrijd om naar te kijken.

Poule B
België begon tegen Italië. Italië die toch echt een heel leuk team bij elkaar had, hadden vooral veel lol op het veld. Wat ook heel erg belangrijk is natuurlijk. België daarentegen kon de beker al ruiken en was iets meer geconcentreerd op de bal. Ondanks dat Italië toch ook nog een heel mooi doelpunt wist te maken, won België de wedstrijd met volle overtuiging. En dan was daar nog Mexico tegen Brazilië. Brazilië had het lastig dit kampioenschap, met slechts 1 punt uit een gelijkspel de afgelopen weken gingen zij gelukkig nog steeds met volle moed het veld op. Maar ja, als dan gelijk Mexico je tegenstander is dan krijg je het natuurlijk best lastig. Mexico wist meerdere malen te scoren en ging er met de punten vandoor.

Wedstrijd 2
Poule A
Duitsland tegen Uruguay. Om Uruguay nog van die eerste plek af te krijgen moest Duitsland toch echt deze wedstrijd gaan winnen. Met de nieuwe versterking van het team leek het even goed te komen, maar al snel liet Uruguay zien de terechte nummer 1 te zijn dit kampioenschap. De 2 door Duitsland gemaakte doelpunten waren helaas niet genoeg. Uruguay is nog steeds ongeslagen. En dan nog Nederland tegen Spanje. Jammer voor Spanje, maar zolang Uruguay blijft winnen kan Spanje ook winnen wat ze willen, maar dan blijven ze toch een 2e plek houden. En, dan maakte Nederland het Spanje ook nog echt heel moeilijk deze wedstrijd. Het leek even een gelijkspel te worden, maar uiteindelijk wist Spanje toch net te winnen.

Poule B
Italie tegen Mexico. Nou, Italië maakte er een leuke pot van hoor! Ze lieten Mexico niet maar zo winnen. Maar het sterke Mexicaanse team had maar 1 ding voor ogen en dat was haar uiterste best doen om de beker uit de handen van België te houden. Mexico won de wedstrijd dan ook en zorgde voor een super spannende laatste wedstrijd tegen België! België tegen Brazilie. België die uiteindelijk maar 1 wedstrijd had verloren dit kampioenschap, ging voor 100% voor de beker. Maar door het erg goede samenspel van de Brazilianen wisten zij toch nog 2 keer de bal in het doel van de Belgen te schieten. Helaas voor Brazilië gingen de ballen van de Belgen net een paar keer vaker in het doel, wederom 3 punten voor België.

Pauze

Na het fluitsignaal was het weer tijd voor……. ranja!!! Toen ook alle veldbegeleiders hun koffie op hadden gingen we snel door naar de laatste wedstrijd, want we hadden natuurlijk ook nog wat extra tijd nodig voor de prijsuitreiking ?

Wedstrijd 3
Poule A
Spanje tegen Duitsland. Was Spanje zo teleurgesteld doordat ze geen kampioen meer konden worden, of was het gewoon het ontzettende goede voetbal van Duitsland? Een ding was in ieder geval duidelijk, Duitsland had de overhand in deze wedstrijd en nam deze laatste 3 punten mee naar huis. Nederland nam het op tegen Uruguay. Qua uitslagen bij poule A was het al duidelijk, Uruguay hoefde deze wedstrijd niet eens meer te winnen. Maar, dat weerhield ze er niet van om toch ook deze punten van Nederland (af) te pakken. Nederland knokte tot aan het fluitsignaal, maar ook zij waren niet in staat om van dit team te winnen. Uruguay won de wedstrijd.

Poule B
België tegen Mexico. Wat een spanning en sensatie tijdens deze wedstrijd! Als België won dan was het duidelijk, maar als Mexico zou winnen dan kwamen ze op een gelijk aantal punten en moest er toch nog even heel goed naar het doelsaldo gekeken worden. De wedstrijdcoördinator hield het allemaal goed in de gaten?. Mexico heeft een hele tijd voor gestaan, maar uiteindelijk was het toch België die nog de gelijkmaker scoorde. Allebei 1 punt.

Dan als laatste Italië tegen Brazilië. Wat was het Brazilië gegund om deze laatste wedstrijd te winnen, want steeds maar verliezen is niet altijd even leuk natuurlijk. Wat waren ze dichtbij die winst. Helaas was toch Italië net heel iets beter. Met maar 1 doelpunt verschil gingen de 3 punten toch naar Italië.

Prijsuitreiking
En toen was het dan zover….. de prijsuitreiking!!

Zoals iedere finaleronde krijgt de nummer 1 van elke poule een (wissel)beker. Met deze beker mogen ze op de foto en mogen ze een ere rondje om het hoofdveld lopen.

In poule A was de winnaar dit keer overduidelijk. In poule B maakten ze het spannend tot de laatste wedstrijd……

En de winnaars zijn:

• Poule A: Uruguay!!
  • Poule B: België!!

Voor alle talenten die dit kampioenschap net niet gewonnen hebben, niet getreurd….. volgende week weer ‘nieuwe rondes, nieuwe kansen’!

Tot dan allemaal!

Met sportieve groet,