Afgelopen zaterdag speelden onze mannen tegen de JO11-1 van Concordia Wehl. Op voorhand weer een mooi affiche. De Wehlse mannen waren al enkele keren bekeken en hielden in de beker onze eigen JO11-1 op een gelijkspel. Een in ons ogen sterk en goed voetballend team. Vandaag moesten wij er dus weer als team staan om een goed resultaat neer te kunnen zetten.

In de vroege ochtend kregen we echter het bericht dat Koen door zijn enkel was gegaan en dus vandaag niet inzetbaar. Vervelend, zeker omdat Koen de afgelopen weken zich goed had ontwikkeld als back. Samen met de van een zweepslag herstellende vader van Niek, opgelopen vorige week met het iets te enthousiast van de trap lopen bij DZC, strompelden ze samen rond 10 uur sportpark De Grindslag op.  Om het team toch te voorzien van een wisselmogelijkheid werd er snel geschakeld met de JO11-3 die hun wedstrijd in Kilder al om 8:30 speelden. Aangezien wij pas om 10:45 mochten aantreden kon Glenn van de Drift met ons mee. Glenn heeft ruim 30 minuten meegedaan en speelde alsof hij al het hele seizoen in team ons zat! Complimenten!

Ook een bedankje richting de leiding van JO11-3!

De wedstrijd.

Na een goede warming-up startte deze clash met een gemotiveerd Viod. In het begin even aftasten en wat rommelig maar al snel deden zich de eerste kansen voor en niet veel later lag de 0-1 in het netje. VIOD bleef hard werken, speelde zich met mooie combinaties en duelkracht vaak vrij maar ook Concordia liet zien dat ze een goed team hadden en kon spaarzaam gevaarlijk worden. Echter was het weer VIOD dat de 0-2 en 0-3 op het bord zette.  Trainer Sebastiaan kon dan ook maar 1 woord verzinnen voor het getoonde spel; WoW!!!

Met deze stand mochten de mannen aan de ranja. Tijdens de bespreking in de rust kon de technische staf dan ook alleen maar de boys complimenteren en afspreken om op deze manier door te zetten. De 2e helft was nog maar even onderweg of Concordia scoorde toch de 1-3. Maar de drive die de VIOD-mannen neerlegden in hun spel zorgde er voor dat de 1-4 en 1-5 genoteerd konden worden. VIOD kwam niet echt meer in de problemen en speelde de wedstrijd keurig uit.

Een mooi resultaat en geweldig om te zien dat onze boys wekelijks beter van zich afbijten in een onder-11-klasse met meer fysieke tegenstand. Voetballend komen we steeds verder en de duels gaan we steeds minder uit de weg. Er is al echt een grote stap gemaakt! Ook onze doelstelling om wekelijks de tegenstander het zo moeilijk mogelijk te maken lukt al prima en ook meedoen in de top 4 van het klassement lijkt haalbaar, dit is een mooie bijkomst!  Mede door de punten verspelende concurrenten kan plek 2/3 wel eens haalbaar gaan worden, maar er staan nog 4 potjes op het programma, dus dat weten we begin december pas. Uiteindelijk willen we het ook van week tot week bekijken. Er zit nog voldoende rek in deze groep.

Aankomende week ontvangen we thuis om half 9 Gendringen JO11-1. Ook daar zullen weer top moeten zijn. Deze week eerst weer lekker trainen.

Met sportieve groet,

Frank Kuster