Het bestuur en de scheidsrechterscommissie vinden het belangrijk dat we bij VIOD opgeleide scheidsrechters hebben en we willen daarom ook zoveel mogelijk spelers, vrijwilligers, geïnteresseerden opleiden.

Vanuit VIOD zijn daarvoor twee opties:

1. de pupillenscheidsrechter opleiding. Deze houden we in principe in eigen beheer, en bestaat uit een avond waarin de 15 basisregels worden besproken, en een wedstrijd “onder begeleiding” waar je onder begeleiding van een ervaren scheidsrechter je eerste wedstrijd JO11 kunt gaan fluiten.
Voor de allerjongsten is het mogelijk om te beginnen als spelbegeleider bij de JO9.

2. de opleiding verenigingsscheidsrechter, waarmee je in principe alle wedstrijden mag fluiten. Minimum leeftijd is hier 14 jaar. Het is een pré als je al pupillenscheidsrechter bent (geweest) of als je nu al wedstrijden fluit maar graag wat meer bagage wilt hebben. Maar ook anderen kunnen meedoen, zolang je maar gemotiveerd bent en minimaal een jaar bij de club wilt fluiten. De club betaalt namelijk de opleiding. De opleiding bestaat uit vier avonden van ca 3 uur (1x per maand) en tussendoor fluit je stagewedstrijden waarin je beoordeeld wordt door een begeleider (i.h.a. een ervaren scheidsrechter van de club).

De eerste wordt op verzoek gegeven, als er zich weer een aantal spelers hebben gemeld. We willen hier ook wat actiever in de JO15 en JO13 (2ejaars) werven.

De tweede zit in de planning voor na de winterstop.
Deze zal samen met de buur verenigingen georganiseerd worden en in principe bij DZC’68 plaatsvinden.

Als je hier interesse in hebt, laat het dan z.s.m. weten. Dan kunnen we bepalen of de opleiding definitief door kan gaan.
NB voor als je ooit voor de KNVB wilt gaan fluiten; dan is deze cursus verplicht.

Aanmelden kan bij: VIODscheidsrechters@gmail.com.