De JO19-1 van VIOD ontving dit weekend het nog ongeslagen Zelos. De thuisclub ging met 0-2 ten onder en achteraf behoort deze nederlaag tot de categorie “onnodig puntverlies.” De eindstand stond al na 30 minuten op het scorebord. Beide Zelhemse doelpunten werden gescoord uit spelhervattingen. Na de pauze werd het spel gemaakt door VIOD en wist men zich ook de nodige kansen te creëeren. Len, dit keer op het middenveld, had één keer net te veel tijd nodig om doeltreffend te zijn. Wessel kon zelfs twee keer “de trekker overhalen,” maar schoot – in vrije positie – helaas net zo vaak iets te onzuiver in (1x op keeper en 1x over). In de slotfase kreeg de ingevallen Dilan nog een vrije kopkans, maar ook hij raakte de bal niet optimaal.

Daarmee is het verhaal van de wedstrijd eigenlijk wel verteld. Zelos o19 was in de eerste helft goedkoop aan zijn doelpunten gekomen en kon in de tweede helft rustig “achterover leunen,” omdat bij VIOD de scherpte voor de goal ditmaal ontbrak.

Dan maar volgende week weer op zoek naar de drie punten, als het Hengelose Pax de gastheer is. Ook deze tegenstander bleef door een 2-1 nederlaag tegen Warnsveldse Boys (2-1) dit weekend puntloos.

Opstelling VIOD o19: Niels; Dax, Tijn (75. Laurens), Boy, Niek; Len (65. Dilan), Ryan, Ian; Rinke, Wessel, Julian (33. Thijs).

door Bob Lubbers

Foto’s Hilda Monchen