Wat gaat de tijd snel. Deze zaterdag was het alweer tijd voor de 1e ronde van kampioenschap (en dus maand) nummer 3 van dit voetbalseizoen. Met wederom geheel nieuw samengestelde teams en dus ook totaal nieuwe kansen op de felbegeerde bekers gingen de 3 wedstrijden afgelopen zaterdag van start. Dat alle HMQ-cuppers er weer zin in hadden was duidelijk. Er was nog niet eens gefloten of alle kinderen stonden al aan het hek te wachten op de start. Blijkbaar hadden ze een ander fluitsignaal gehoord 😊. Nog even wachten op een iets wat vertraagde speler en we konden beginnen. 10, 9, 8 ……. Ja ze kennen het ondertussen wel, maar het is nog steeds een groot feest om met z’n allen zo snel mogelijk naar de middenstip te rennen!

Wedstrijd 1
In deze ronde starten wederom de volgende teams:
Poule A: Uruguay, Spanje, Duitsland en Nederland
Poule B: Brazilië, Italië, België en Mexico

Uruguay-Spanje
Zo’n eerste wedstrijd met een nieuw samengesteld team is toch altijd weer even wennen. Dat ondervond ook Spanje. Dat Spanje wat onwennig begon vond Uruguay uiteraard geen enkel probleem, want met 3 punten een nieuw kampioenschap starten is natuurlijk een erg mooi begin!

Duitsland-Nederland
Op veld 2 was het een stuk spannender dan op veld 1. Duitsland en Nederland, wat natuurlijk altijd een wedstrijd is om van te genieten, waren erg aan elkaar gewaagd. Het werd dan ook uiteindelijk een gelijk spel. Maar ach, 1 punt in de eerste wedstrijd dat is prima toch?

Brazilië-Mexico
Ook bij Brazilië kon je merken dat een nieuw team even wennen was. De bal vloog ietwat vaak uit het veld, waardoor er veel kostbare tijd verloren ging voor Brazilië door het moeten ophalen van de bal. Mexico haalde hier haar voordeel uit en ging er met 3 punten vandoor.

Italië-België
Bij België deed afgelopen zaterdag een hele nieuwe speler mee, dat deze jongen wel een leuk balletje kan trappen heeft hij zeker laten zien. Italië heeft zoveel mogelijk weerstand gegeven, maar heeft helaas toch van dit sterke Belgische team verloren.

Wedstrijd 2
Duitsland- Spanje
Het Spaanse team had elkaar inmiddels wat beter gevonden op het veld en lieten samen een paar mooie voetbalmoves zien. Duitsland die ook nog 1 hele mooie goal wist te maken, moest helaas deze wedtrijd de punten laten liggen.

Nederland-Uruguay
Oooooh, Uruguay was wel heel erg op dreef afgelopen zaterdag. Zie lieten niet heel veel ruimte over voor het oranje team om te scoren, maar…. Nederland geeft natuurlijk nooit zomaar op. Nederland bezorgde Uruguay nog een paar mooie tegengoals, maar helaas konden zij de ruime voorsprong van Uruguay niet meer inhalen. 3 punten voor Uruguay.

Italië-Mexico
Nou, die Mexicanen gingen ook als een speer. Italie kon niet anders dan heel veel in de verdediging blijven. Met wederom een paar hele mooie doelpunten ging Mexico er met de winst vandoor.

België-Brazilië
Ook belgie had de smaak van het winnen te pakken. Ze wisten de Brazilianen telkens voorbij te spelen. Goed samenspel zorgde ervoor dat Belgie er met de gewenste 3 punten vandoor ging.

Pauze
Het was een ochtend waarbij alle kinderen een beetje in de war waren, misschien kwam dat nog door het verzetten van de tijd van de week ervoor? Verzamelen bij het hek terwijl er nog niet was gefloten, na de 1e wedstrijd al denken dat het tijd voor ranja is en na de 2e wedstrijd vergeten dat het tijd voor ranja is, maar…. gelukkig komt alles altijd goed 😊 en om iets na 9.15 uur ging wedstrijd 3 van start.

Wedstrijd 3
Spanje-Nederland
Een spannende laatste pot voor Spanje en Nederland. Veel kansen en goed samenspel aan beide kanten. Met net wat meer doelpunten de laatste minuten van de wedstrijd won Spanje de wedstrijd.

Duitsland-Uruguay
Uruguay die de vorige 2 wedstrijden dik gewonnen had, had het tegen Duitsland toch wel een stukje moeilijker. Maar goed, die Duitsers zijn ook duidelijk harde werkers. Helaas voor Duitsland lukte het ook hen niet om Uruguay te verslaan. Wederom 3 punten voor Uruguay.

België-Mexico
Over een spannende wedstrijd gesproken. Zowel België als Mexico had de vorige 2 wedstrijden gewonnen en streden nu tegen elkaar. Spannend tot de laatste seconde kun je wel zeggen. Ook al waren de meningen hierover wat verdeeld; de veldbegeleider gaf aan dat Mexico de winnaar van deze 3e wedstrijd was.

Brazilië-Italië
Ook deze wedstrijd was een zeer spannende wedstrijd, want deze 2 teams hadden allebei nog niet gewonnen deze 1e ronde. Voor beiden des te meer reden om heel erg goed hun best te doen. En, dat lieten ze ook zien. Helaas voor Brazilië was Italië toch net iets beter, waardoor Italië er met 3 punten vandoor ging.

Nou, dat was weer een leuke en sportieve zaterdagmorgen! De 2e ronde van kampioenschap nummer 3 zal plaatsvinden op zaterdag 11 november 2017. Hopelijk wordt het net zulk mooi weer als afgelopen zaterdag!

Met sportieve groet,

Het HMQ-team
Jissel, Chantal, Rutger en Jos.