Het was heerlijk weer om te voetballen afgelopen zaterdag! Ondanks de regen die was voorspeld hebben wij geen druppel regen gezien. Voor de ouders aan de kant van de lijn was het misschien een beetje fris, maar voor de spelers van de HMQ-cup zeker niet. Die liepen zich binnen no time heerlijk warm!

En dat warm lopen begon zoals altijd al voor de start: De spelers die al lekker op tijd zijn omgekleed starten iedere zaterdag met ‘ballen’ op de reeds uitgezette veldjes. Deze veldjes worden altijd al vroeg in de ochtend klaargezet door Rutger en Richard, mijn dank daarvoor mannen! Om exact half 9 (nou ja, als er geen spelertjes te laat zijn dan 😉) gaat vervolgens het fluitsignaal waarna we aan de zijlijn starten met aftellen om vervolgens zo snel mogelijk naar de middenstip te rennen. Nou, en dan zijn ze al best warm hoor!

Wedstrijd 1
Omdat we natuurlijk met zo min mogelijk wisselspelers willen starten, vond er een kleine switch plaats van poule B naar Poule A. Hierdoor had ieder team 3 spelers en speelden we op elk veld 3 tegen 3.

Uruguay-Nederland
Uruguay heeft wel een heel sterk team dit kampioenschap. Het was voor Nederland dan ook erg lastig om deze wedstrijd te winnen. Toch hebben zij het heel knap gedaan! Met toch slechts 2 doelpunten verschil hebben zij de wedstrijd verloren. Maar, de 3 punten gaan naar Uruguay.

Duitsland-Spanje
In verband met de afwezigheid van een van de spelers heeft Duitsland de hulp ingeschakeld van een speler uit Poule B. Dat het natuurlijk even wennen is aan deze nieuwe teamsamenstelling bleek uit de uitslag van de wedstrijd. Spanje bleef maar doelpunten maken en won dan ook de wedstrijd.

Brazilië-Italië
Dit was een hele spannende pot. De teams waren duidelijk van een gelijk niveau. Beide teams wisten 1 keer te scoren in het doel van de tegenstander, waardoor de wedstrijd eindigde in een gelijkspel.

Mexico-België
Mexico die vorige week alle wedstrijden had gewonnen, miste een van haar spelers. Hierdoor hadden zij het toch een stuk lastiger tegen België dan vorige week. België maakte hier natuurlijk graag gebruik van, want Mexico is toch wel haar grootste concurrent dit kampioenschap. 3 punten dus voor België.

Wedstrijd 2
Duitsland- Uruguay
Zou het Duitsland gelukt zijn om Uruguay eindelijk een keer te laten verliezen? Nou, gelukt wellicht niet. Maar vergeleken met de vorige wedstrijd heeft Duitsland toch echt ontzettend goed gespeeld. Uruguay heeft echter een paar spelers met een ontzettend hard en goed schot, zodat de Duitsers toch helaas kansloos waren. Winst voor Uruguay.

Nederland-Spanje
Dit was echt een leuke wedstrijd om naar te kijken. Spanning tot aan de laatste minuut. In eerste instantie leek Spanje voor de overwinning te gaan, maar Nederland kwam heel goed terug. 1 minuut voor het einde van de wedstrijd scoorde Spanje het winnende goal. Helaas voor Nederland, gaan de punten toch naar Spanje.

Italie-Mexico
Nou, hier was het al even spannend als bij de wedstrijd van het veld ernaast. In eerste instantie leek het een overwinnng voor Italië te worden, maar door een afgekeurd doelpunt als gevolg van het gebruiken van de handen om de bal in het goal te krijgen, volgde er een penalty aan de andere kant van het veld.  Hierdoor kwam de stand op 1-1 in plaats van 2-0. Gelukkig voor Italië wisten zij toch nog te scoren de laatste paar minuten, zodat zij er uiteindelijk toch met de 3 punten vandoor gingen.

België-Brazilië
Voor België moeten we echt gaan oppassen dit kampioenschap. Na een iets mindere start vorige week, zijn zij nu niet meer te verslaan. Brazilë heeft echt voldoende weerstand gegeven. Met een paar hele harde schoten op het goal, die er helaas net niet in gingen is het Brazilie niet gelukt. De punten gaan wederom naar België.

Pauze
Het fluitsignaal ging om exact 9.05 uur, waarna er een sprint werd getrokken naar de tribune. Voor de hulpouders stond er warme koffie en thee klaar, waaraan zij even lekker hun handen konden warmen. Voor de kinderen stond er zoals altijd ranja klaar, welke ranja overigens altijd binnen 3 seconde op is, echt waar, het is ongelooflijk 😊

Wedstrijd 3
Spanje-Uruguay
Kom op Spanje! Jullie als tweede kanshebber op de beker moeten toch eens Uruguay gaan verslaan. Nou, hoe goed Spanje ook haar best deed, ze kregen er zelfs niet 1 doelpunt in dit keer. In tegenstelling tot Uruguay die weer meerdere doelpunten wist te scoren en dus wederom 3 punten in haar zak kon steken.

Nederland-Duitsland
Duitsland had helaas nog niet weten te winnen deze ronde en was dus gebrand om de eerste 3 punten van deze dag binnen te halen. Maar, voor Nederland gold hetzelfde. Dit leidde tot een hele leuke wedstrijd waarin door beide teams echt werd gestreden om de winst. Het was Nederland die de overhand had en met 3 behaalde punten de voetbalochtend eindigde.

België-Italië
Nou, ook Italië had deze laatste wedstrijd een zware dobber. Die Belgen moesten nu toch eens verslagen worden. Maar, België liet echt goed samenspel zien, wel moesten ze van de veldbegeleider hun derde speler iets meer in het spel betrekken. Dit gebeurde vervolgens ook en leidde uiteindelijk weer tot 3 punten voor België.

Mexico-Brazilië
Mexico die heel wat punten heeft laten liggen deze ronde en daardoor op een tweede plek is komen te staan, zou tegen Brazilië haar inhaalslag hebben moeten maken. Waarschijnlijk hadden zij dit zelf ook gerealiseerd, want ze gingen als een speer. Brazilië liet ook nog 2 hele mooie doelpunten zien, maar dat was helaas niet genoeg. 3 punten voor Mexico.

Nou, dat was weer een heerlijke voetbalzaterdagmorgen! Volgende week (18 november) alweer de finale van kampioenschap nummer 3 en dus de prijsuitreiking van de felbegeerde bekers! In verband met de naderende winterstop hebben we na dit kampioenschap nog maar 1 kampioenschap te gaan. Na de winterstop voetballen we uiteraard weer lekker verder!

Met sportieve groet,

Het HMQ-team, Jos, Jissel, Chantal en Rutger