Een belangrijke wedstrijd voor de 2 clubs die elkaar ontmoeten op het kunstgrasveld van Eibergen. De nummer 10 van de competitie ontmoet de nummer 7 van de competitie. Eibergen is de nummer 10. Of VIOD loopt uit op Eibergen of Eibergen loopt in op VIOD.

De opstelling: Sem,Noud,Tycho,Joey,Daan,Tijn,Wessel,Scott,Yorick,Thijmen,Matthijs

We beginnen goed aan de wedstrijd. We komen beter uit de kleedkamer. In de 8e minuut een corner vanaf rechts. En dit seizoen zijn we al heel vaak gevaarlijk geweest met de corner en nu ook weer. Scott legt hem bij de 2e paal neer en daar staat Matthijs die hem in de verre hoek kopt. 0-1. Maar in plaats van dat we doorgaan waar we mee bezig waren. Zakken we een beetje in, en Eibergen gaat beter spelen. Dat merken we ook , want 5 minuten later zetten ze goed druk op hun eigen helft en we verliezen daar de bal. Ze komen er heel snel uit. De rechtsbuiten krijgt de bal, die aan de harde kant lijkt maar hij kan hem nog net binnenhouden en geeft hem voor, waar de linksbuiten goed positie kiest een hem afwerkt. 1-1. In de 20e min komt Fynn erin voor Yorick en gaat Matthijs naar rechtsbuiten en Fynn naar linksbuiten. Even later een duel tussen Joey en de spits van hun de spits duwt Joey in de rug. Wat een overtreding is, maar de scheids vindt van niet en hij komt 1 op 1 en het is 2-1.  We hadden veel moeite hoe Eibergen speelde. Ze zetten heel hoog maar ook goed druk.

In de 2e helft gaat Daan eraf en komt Bikkel op linksbuiten, en gaat Fynn naar het middenveld en Wessel naar linksback. We komen heel slecht uit de kleedkamer. 1 minuut na de rust schieten ze hem 2 keer via de binnenkant van de bal en de rebound stopt Sem  goed. Daar blijft het niet bij. Ze creëren veel kansen, en daar kont uiteindelijk ook de 3-1 uit. Bikkel ging er weer naar 10 minuten eruit, omdat hij helaas teveel last had. Bikkel werd gewisseld met Yorick . Yorick ging naar rechtsbuiten, Matthijs naar linksbuiten. 7 minuten later kwam Daan erin voor Thijmen. Matthijs naar de spits en Fynn naar linksbuiten. Het bleef 3-1. We gingen de laatste 7 minuten aanvallender spelen om te proberen nog 2 keer te scoren. We brachten Thijmen erin voor Wessel, en hij ging ook in de spits spelen naast Matthijs. Helaas werkte dit niet, en Eibergen maakte nog snel 2 goals 5-1

Aankomende zaterdag weer een nieuwe kans voor drie punten in eigen huis tegen DZSV op het hoofdveld. We hopen dat jullie de D1 weer kunnen aanmoedigen, zodat de punten in Doetinchem blijven.

Gemaakt door Rick Vorwerk