Zaterdag, 5 november, het is 09.45u. De tweede helft in Silvolde had laten zien dat VIOD toch goed kan voetballen. Als de wil er maar is. en met de juiste tactiek. Gaat VIOD dat niveau opnieuw halen? Een belangrijke wedstrijd in de onderste regionen van de competitie stond op het programma.

Onder leiding van de vader van Jayden en met Gijs als captain begon de wedstrijd tegen de nummer 12 uit Megchelen. Vanaf de aftrap merkte je al snel dat we veel balbezit zouden hebben, en dat is toch anders voetballen dan vooral ballen tegen houden. De kansen volgden elkaar al snel op. Het was Liam die als eerste een kans kreeg, maar helaas belandde deze op de lat. De kansen bleven komen en gelukkig maakte Liam de 1-0! Het zag er uit dat het wel eens een grote uitslag zou kunnen worden. Veel balbezit en de druk bij de tegenstander lag er vol op. Misschien was dat ook de reden dat de scherpte er niet elke keer was. Toch de onderschatting?

“Kaan maakte snel 2-2 Yes! gelukkig gelijkspel…. of toch niet?”

De tegenstander kreeg ook kansjes maar gelukkig stond Tijn goed te keepen. Een cruciale fout van de verdediging achterin viel er toch een goal van de tegenstander klungelig uitverdedigen 1-1. Zou het dan toch weer een domper worden?

Na de rust bleef het tempo hoog. Dat moest ook wel want het was nog best fris. Er werden genoeg kansen gecreëerd maar de bal wilde er niet in. Paal, lat en weer paal. Tijn hield ons gelukkig een paar keer goed in de wedstrijd en het leek er op dat het bij 1-1 zou blijven. Maar dan gebeurde er wat er vaak gebeurt als je zelf de kansen niet maakt. 1-2 met nog maar een paar minuten op de klok. Je zou denken dat de jongens de kopjes zouden laten hangen maar niks was minder waar. Kaan maakte snel 2-2 Yes! gelukkig gelijkspel…. of toch niet? De spanning steeg en het spel ging in de laatste minuten over en weer. Tijn moest nog flink aan de bak. 2-3 of 3-2? Het kon alle kanten op. Julius trok het niet meer en eiste de bal op. Vanaf de middenlijn kreeg hij het op zijn heupen…. met fantastische acties dribbelde hij richting de goal. Hij hoefde de bal alleen nog maar goed voor te krijgen. Maar waarschijnlijk dacht hij deze keer doe ik het zelf, hij had het al eerder geprobeerd en dat gaf niet het juiste resultaat. In de laatste minuut schoot Julius de bal in de goal. 3-2!!!!

Dat was meteen ook de eindstand. Voor de neutrale toeschouwer was het een fantastische wedstrijd om te zien. Op naar de volgende wedstrijd uit tegen de Sprinkhanen Didam.

door Joost