Soms heb je van die dagen dat het allemaal niet lukt, we elkaar niet lijken te begrijpen en we de motivatie niet kunnen oproepen. Afgelopen zaterdag was zo’n dag… . Onze boys mochten aantreden tegen de JO11-1 van Gendringen. Een team waar wij in de voorbereiding reeds tegen hadden geoefend met een 4-4 gelijkspel tot resultaat. Gezien het vertoonde spel van de afgelopen 4 weken waren wij dan ook overtuigd dat dit weer een mooie pot kon worden.

Na een warming-up waar enkele jongens de slaap nog niet hadden overwonnen startte om 8:30 uur, op een koud en winderig veld 3, de wedstrijd. De opdracht was simpel en niet anders dan de afgelopen weken. Ook heeft een ieder redelijk zijn vaste positie, dus ook dat mag niet het excuus zijn. De VIOD mannen startten toch weer wat rommelig maar gaande weg werden er kansen gecreëerd. Helaas stonden de vizieren niet scherp genoeg afgesteld en eigen succes ging soms voor. Verdedigend werd er niet heel veel weggegeven maar moesten wel bij de Gendringse uitbraken alle zeilen bijgezet worden.  Toch was het Gendringen die de 0-1 liet aantekenen. Een aanval vanaf de vleugels werd met een schot in de korte hoek tot doelpunt gepromoveerd. VIOD was even van slag maar begon al snel weer te voetballen, weer enkele kansen gecreëerd maar die troffen wederom geen doel.

Rust: In de rust werd er maar eens de vraag gesteld wat er beter kon. De antwoorden die daar op kwamen waren divers. Toch bijzonder dat elke linie een andere wedstrijd lijkt te zien. ?. De strijdwijze voor de 2e helft werd door gesproken en de mannen konden aan de bak. Helaas was de 2e helft nog maar net gestart of het werd duidelijk dat het hem vandaag niet leek te worden. Wat er in de ranja van beide teams had gezeten weten we niet, maar dat Gendringen een extra boost had meegekregen en VIOD niet was duidelijk. Gendringen overliep VIOD, dat zelf telkens te afwachtend leek en verkeerde keuzes maakte. Er waren zeker kansen maar de meeste belanden ver op veld 2. Al snel werd het 0-2, 0-3 en 0-4 totdat VIOD weer even het heft in handen leek te krijgen en de 1-4 scoorde. Het spel ging voor even over en weer maar bij een stand van 2-5 ging de tegenstander door en sloot deze wedstrijd af met een 2-8 winst. Compliment voor de speelwijze van Gendringen en een wijze les voor onze mannen.

Erg jammer en snel vergeten!

Volgende week weer een nieuwe kans, dan uit tegen Silvolde.

Met sportieve groet.

Frank Kuster