Afgelopen zaterdag stond de altijd beladen stadsderby op het programma tegen DZC JO11-2. Na het goede spel van de voorgaande zaterdag waren de verwachtingen hoog gespannen. Dat dit een boeiend potje zou worden leek op voorhand wel duidelijk. Op de ranglijst lopen wij in gelijke tred en de voorgaande onderlinge duels leverden altijd mooie gevechten op. Gelukkig gingen de punten steeds mee naar Dichteren.

Na een goede warming-up startte de wedstrijd. Beide teams begonnen wat onrustig en onzuiver maar na enkele minuten begonnen de lijnen zichtbaar te worden. Ook fysiek werden de duels niet vermeden maar over het algemeen binnen de perken.

Na een minuut of 10 wist DZC als eerste het net te vinden. Via de vleugels werden ze meermaals dreigend, echter stonden Koen en Julian steeds hun mannetje. Helaas bij een zoveelste aanval wist de DZC-aanvaller onze goed keepende Timme te passeren. 1-0!

Maar ook VIOD liet zien wat het in huis had en door een handsbal van DZC-zijde kreeg Timo de kans om de score gelijk te trekken, echter werd zijn vrije trap gepareerd door de goalie die bal terug in het doelgebied stompte Silvan reageerde attent en de 1-1 stond op het bord. En VIOD ging door om binnen korte tijd voor 1-2 via Niek en 1-3 door Jorg te laten aantekenen. Hier gingen ook mooie aanvallen aan vooraf. DZC kreeg ook enkele kansen maar weer was het VIOD dat wist te scoren. Julian onderschepte de bal rond de middellijn, speelde zich vrij en haalde vanaf deze plek verwoestend uit!!

1-4!!! Zelf het publiek van DZC kon alleen maar applaudisseren!!

Voor DZC was dit toch weer een Wake-up-call en scoorde tegen. Timme werd verrast met een lobje en Julian ,die met een uiterste poging probeerde de bal nog weg te koppen, zag deze in het net verdwijnen. 2-4. Nu hadden onze DZC boys de smaak te pakken en zetten door. 3-4! Helaas weer via Julian die het laatste zetje gaf. Het veldspel bleef ook voor de neutrale toeschouwers aantrekkelijk. VIOD probeerde het heft weer in handen te nemen. Er werd om elke bal gestreden op het middenveld door Lloyd die ook met briljante passes de spitsen wist te vinden, Silvan en Timo maakten het de backs lastig en Niek sleurde voorin tussen de verdedigers. Prima teamwork ! De ruststand was bepaald.

In de rust was er niet direct een peptalk nodig. Wij waren beter en we spraken met elkaar af om de wedstrijd definitief naar ons toe te trekken. De 2e helft was nauwelijks onderweg en Niek zette de 3-5 op het scorebord en niet veel later was het weer de mee opgelopen Julian die maar weer eens uithaalde, 3-6 op het scorebord! (Toch 4 x gescoord Juul! 🤣) Timo en Niek kregen ook nog enkele dotten van kansen maar hadden het geluk niet mee of vonden elkaar niet. Daar was dan opeens toch weer DZC en de 4-6! VIOD richtte zich nog 1 maal op en 4-7 stond alweer op het scorebord door Niek. De wedstrijd werd vakkundig uitgespeeld zonder nog iets weg te geven en de overwinning was een feit!

Een geweldig duel waar onze mannen weer hebben aangetoond wekelijks een stapje te zetten. Chapeau!!

Volgende week mogen wij weer uit. Dit keer is Concordia Wehl de tegenstander. Vanaf 10:45 uur op sportpark de Grindslag.Ook dit lijkt weer een pittig potje te gaan worden. Maar met deze inzet en manier van voetballen hebben wij er vertrouwen in.

Met sportieve groet,

Frank Kuster