Afgelopen zaterdag 18 november speelden de jongens van VIOD JO11-8 tegen de nummer 3 Silvolde JO11-2. De vraag was of het team van VIOD de 10-2 overwinning van vorige week een mooi vervolg kon geven. Om 10.00 uur werd er in het ijskoude Silvolde afgetrapt.

“Hij floot echter 5 minuten te vroeg af”

Het leek alsof de spelers net als de toeschouwers bevangen waren door de kou. Na de snelle 1-0 van de tegenstander volgden de doelpunten van de tegenstander in een te rap tempo. Na 20 minuten stond er dan ook een tussenstand van 7-0 op het scoreformulier van de scheidsrechter. Na de 7-0 kwam pas het eerste schot (van Liam) van VIOD richting de goal van Silvolde. De scheidsrechter floot hierna af voor de rust. Hij floot echter 5 minuten te vroeg af. Helaas, want in de resterende 5 minuten wist Silvolde nog 2 keer te scoren. Ruststand : 9-0. Zo verder gaan zou een hele grote nederlaag kunnen betekenen.

“Uiteindelijk werd deze goede fase van VIOD beloond met een doelpunt”

Maar zover wilden de trainers Dave en Heico het in elk geval niet laten komen. De jongens kregen de opdracht om veel meer lef te tonen in de tweede helft. En ze mochten ook niet meer dan 2 doelpunten tegen krijgen. Met die opdrachten stapten de jongens de tweede helft het veld in. De tweede helft was net begonnen of VIOD had al 2 kansen gecreëerd. Al meer dan in de hele eerste helft. De jongens waren fel op de bal en gaven Silvolde geen kans om aan voetballen toe te komen. Niet veel later kreeg VIOD in 1 aanval 3 kansen, waarbij Kaan bijna de aanval succesvol afrondde. In de periode daarna volgde kans op kans voor VIOD. De jongens in de verdediging hielden achterin ook alles goed dicht. Uiteindelijk werd deze goede fase van VIOD beloond met een doelpunt van Jayden. Daarna volgde nog een grote kans op de 9-2.

“het was een wedstrijd met twee gezichten”

En zoals wel vaker in een wedstrijd: als je zelf de kansen niet benut, dan valt ie aan de andere kant. En helaas gebeurde dat ook in deze wedstrijd. Zelfs 2 keer in korte tijd: 11-1. Maar ook hierna kreeg VIOD nog kansen op meer doelpunten. Helaas heeft de wederopstanding in de tweede helft niet meer doelpunten opgeleverd. Maar wat was het een wedstrijd met twee gezichten. Eerste helft: 9-0, tweede helft:2-1. De trainers hebben in elk geval gezien wat ze wilden zien in de tweede helft. En daar mogen ze trots op zijn. Als de jongens de instelling van de tweede helft meenemen naar de volgende wedstrijden dan komen de punten vanzelf. Op naar de volgende wedstrijd: zaterdag 25 november thuis om 09.45 uur tegen SVGG JO11-2G.

door Robbert de Ligt