Met de nodige bravoure vertrokken we zaterdag richting Keijenborg. Als ware voetbalanalisten hadden we onze tegenstanders geanalyseerd, en we waren het erover eens: als we al iets moesten vrezen van Keijenborg, dan was het de roots van onze leider Marc Schiphorst (geheel onterecht overigens want hij coachte onze jongens onverminderd goed).

“Onderschat nooit je tegenstander”
Ondanks dat onderschatting een van de grootste valkuilen is (remember De Graafschap -AJAX 1-1), bleek dat nu niet het geval. De eerste helft kwam de bal niet over de middenlijn en was het enkel VIOD die in balbezit was. Er was geen mooi voetbal te zien omdat het simpelweg te druk was rond  de Keijenborgse keeper. Ondanks dat lukte het Nick om binnen drie minuten de bal in te tikken. Op een  vrij eenvoudige manier, dat wel, maar je moet er maar net staan. Gevolgd door een mooi schot van Rocco die lekker op dreef was (0-2). Wat volgde waren veel corners die op niets uitliepen en het onderscheppen van de ballen van de Keijenborgse keeper. Hij kon ze aan zijn medespelers niet kwijt en als dat wel lukte stonden Sven, Myron, Dennis, Bram, Batuhan, Joost en Mats (Kai was geblesseerd) klaar om deze weer af te pakken waardoor Danko, Nick, Sam, Rocco Dominique, Frank en Kenzo de aanval  in konden zetten. En zo gebeurde het dat Rocco de bal via de onderkant paal net over de lijn in kon schieten (0-3).

VIOD bleef aanvallen, onder andere met een mooi afstandsschot van Frank en een uitbraak van Sam, maar het was het net niet. Nick probeerde het nog met een mooie kopbal maar ook die ging net naast. Ondanks dat we constant in de aanval waren, was de wedstrijd niet boeiend. Totdat  Danko de impasse wist te doorbreken door de 0-4 te scoren. Myron zorgde voor een kippenvelmomentje doordat hij van 20 meter afstand de bal loeihard langs de keeper schoot. Een prachtgoal die op gepaste wijze werd gevierd door onze blonde held, het team en de toeschouwers (0-5)! Ondertussen werd er door de fotograaf een foto gemaakt van Colin (foto links). Die moest wel in scene worden gezet, want Colin had nog geen bal (te doen) gehad. Ondertussen tekende Nick voor een mooie 0-6 ruststand.

“Niveauwissel 2e helft Keijenborg”
In de tweede helft werden er wat spelers vanuit een hoger team bij de Keijenborgse Boys ingezet. Dit kwam het spel van beide teams ten goede. In ieder geval kon onze achterhoede weer meedoen, evenals Colin. Die kreeg dan ook een treffer om zijn oren van de snelle, goede en kleine spits van Keijenborg. Dennis twijfelde in het begin of hij wel een sliding mocht/ kon maken bij zo’n klein meisje, maar na deze actie was zijn twijfel als sneeuw voor de zon verdwenen. Ook de andere verdedigers moesten een tandje bijzetten (wat ze overigens prima deden). Omdat de tegenstander beter ging voetballen kreeg VIOD ook meer ruimte,  waardoor met name Sam en Dominique mooi op konden komen om te passen op de spitsen. Joost had nog een pechmoment doordat er een paal in zijn schootsveld stond en Danko trof niet de paal maar de keeper. Deze was niet balvast waarvan Kenzo probeerde te profiteren door hem alsnog in te tikken. Maar ook hij vond de vuisten van de keeper, die ook hier de bal weer liet glippen. Danko, die nog stond te balen van zijn gemiste kans, was alert en nam zijn revanche (1-7). Goed opgelet Danko! Met een mooie boogbal zorgde Sam voor de 1-8 op het scorebord.’ Loon naar werken’ noemt men dat.

“Te makkelijk”
Ondanks de mooie doelpunten was dit geen bijzonder mooie wedstrijd. Achterin werd alles dichtgegooid omdat de tegenstander niet met een groot doelpuntenverschil het veld af wilde gaan.  De jongens vinden dit zelf ook niet prettig spelen en spreken uit dat ze toe zijn aan wat uitdaging. Om mooier te kunnen spelen maar ook om wat te leren. Tot nu toe waren er maar een stuk of vijf wedstrijden waarin we lekker konden spelen (inclusief de bekerwedstrijden). En ook de ouders, trainers en coaches zijn benieuwd hoe dit team presteert als ze meer tegenstand krijgen.  Binnenkort moeten we tegen de nummer 2  dus misschien komen we het dan te weten? We zullen in ieder geval strijden om onze 1e plek! Hopelijk zijn onze mede trainers/coaches Djurre (soms ook scheidsrechter) en Kaan dan ook van de partij. Vanwege hun eigen wedstrijden is dit niet altijd mogelijk. Best jammer, want dan zouden ze met eigen ogen kunnen zien  dat wat zij hun jongens leren op de  training (op woensdag met Paul) ook daadwerkelijk omgezet wordt in de praktijk.