Dit weekend speelde VIOD JO15-1 haar 6e competitiewedstrijd thuis tegen Robur et Volocitas na midweeks met 0-5 bij en tegen Varsseveld gespeeld te hebben om de Achterhoek Cup. Er werd een zwaarbevochten minimale overwinning 1-0 uitgesleept daar waar de gasten recht hadden op een punt. Door dit resultaat blijft VIOD JO15-1 gedeeld koploper met De Treffers met beiden 15 punten uit 6 gespeelde wedstrijden.

Zaterdag 4 november gingen we gehavend de strijd aan tegen een ploeg die vooralsnog slechts 4 punten bij elkaar wist te sprokkelen. Midweeks werd er met een tweetal gastspelers om de Achterhoek Cup gespeeld. Deze wedstrijd werd dan wel met 0-5 gewonnen, het voetbal was niet groots. Sterker nog, zonder dat het echte kansen opleverde voor Varsseveld hadden we het wel gewoon moeilijk met het felle Varsseveld. Dankzij de ingeleende spelers van Jo15-2 (Finn Schnitzler) en Jo13-1 (Thijmen Bod) hadden we in ieder geval wissels genoeg. Mart, Thom en Lynn waren nog niet hersteld van de opgelopen blessures tegen Lochem en Lucas mocht weer een kwartier invallen en bekroonde deze invalbeurt met een doelpunt.

Vandaag startten we met Bikkel uit de Jo13-1 in de basis om de 11 fitte spelers compleet te maken. Met Mart en Lucas op de bank hadden we anderhalve wissel en bij hoge nood kon Finn bij ons aansluiten na zijn eigen wedstrijd omdat hij ook op ons wedstrijdformulier gezet was. Met slechts drie 2e jaars veldspelers begonnen we vol verwachting aan de wedstrijd.

In de eerste helft bleek dat we het net als woensdag lastig hadden om het middenveld in handen te krijgen. Derek, Marijn en Luca kregen als het ware een herkansing en mochten wederom met zijn drieën starten op het middenveld. Voorin hadden we met Mats en Floris 2 snelle spelers die wel voor dreiging konden zorgen wat al snel resulteerde dat zij snel gezocht werden. Het leverde in de 10e en 15e minuut één op één situaties op die echter niet werden afgemaakt. In de 17e minuut was het dan wel raak. Vanuit een kluts schoot Derek op de lat en de rebound was een koud kunstje voor Floris; 1-0. De tegenstander bouwde naar hartenlust op zoals we het graag wilden en uitlokte en zodoende konden we ook achterin redelijk makkelijk overeind blijven, mede dankzij de mandekkers Sven, Bikkel en Thijmen maar vooral dankzij de snelle Lars.

Mart bleek in de warming-up toch fit te zijn en in de 2e helft ging hij op zijn vertrouwde positie rechtsvoor spelen. Daan M. had de eerste helft maar wat weinig ballen mogen ontvangen van zijn teamgenoten en verhuisde naar zijn vertrouwde linkerkant. Hierdoor kon Floris het middenveld gaan versterken waardoor Derek ook een linie zakte en Sven verving als linksback. Met Lucas achter de hand konden we 20 minuten voor tijd Mats ook richting middenveld laten gaan om  in de laatste fase helemaal niet meer in de problemen te komen….was de planning.

Al na 5 minuten blokte Bikkel de bal zeer verdienstelijk maar dat lukte niet zonder geblesseerd te raken. Zijn directe tegenstander, die minimaal 2 koppen groter was, schoot dusdanig hard dat Bikkel geblesseerd het veld moest verlaten. Alle plannen konden overboord want nu moesten we de boel weer anders gaan inrichten. Lucas kwam als spits het veld in waardoor Mats de plek van Bikkel ging overnemen centraal achterin. Vanaf dat moment hebben we eigenlijk alleen maar aan overlevingsvoetbal gedaan. Alles wegwerken en hopen op een juiste uitbraak. Robur et Velocitas was de gehele 2e helft beter dan ons en speelden volle bak op de aanval. Het is dat Niels 3 doelpogingen prachtig wist te pakken want anders was dit zeker de 2e nederlaag op rij geworden. Tot de laatste minuut strijdend bleven we in een goede afloop geloven en deze instelling leverde uiteindelijk ook de 3 punten op. Geen mooi voetbal, wel strijd…een beetje op zijn “de Graafschap’s” dus.

Volgende week uit naar Be Quick in Zutphen met, zoals het er nu naar uit ziet, een bijna fitte en volledige groep.

Met sportieve groet,

Patrick Willemsen