De JO19-1 ploeg van VIOD won op eigen veld met 1-0 van Warnsveldse Boys JO19-1 en blijft zo in de race om zich te kwalificeren voor de kampioenspoule van de eerste klasse.

Na enig aftasten van beide kanten was de eerste beste aanval van VIOD raak. Niek ontfutselde de bal van zijn tegenstander, speelde Len in die vervolgens met een splijtende steekpass Thijs alleen voor de keeper zette, 1-0! Er volgden al snel mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen voor o.a. Ryan en Ian, maar de bal wilde er maar niet in. Aan de overkant slaagde Warnsveldse Boys erin slechts één keer gevaarlijk te worden, maar tot twee keer aan toe toonde Niels zijn betrouwbaarheid. Na de theepauze werd het helemaal éénrichtingsverkeer. VIOD bleef zijn tegenstander collectief afjagen, waardoor Warnsveldse Boys er nauwelijks in slaagde om überhaupt de middellijn te passeren. Ook in de tweede helft creëerde de thuisploeg meer dan een handvol “honderdprocent kansen” (o.a. Rinke, Boy en Laurens), maar wonder boven wonder verdween de bal – en niet voor het eerst dit seizoen – telkens net naast of net over paal en lat. In de absolute slotfase gingen de gasten uit Warnsveld ‘va banque’ spelen en ontstond er enkele malen zowaar dreiging, maar van echte ongerustheid bij VIOD kon geen sprake zijn.

“bij de strot was gepakt”

Trainer-coach Roy Ebbers was na afloop een tevreden man. Hij had zijn pupillen mogelijk de beste wedstrijd van het seizoen zien spelen. De nipte, doch dikverdiende overwinning was een echte teamprestatie geweest omdat de tegenstander vanaf de eerste minuut (overigens op een sportieve wijze) “bij de strot was gepakt.”   Niels heeft zich inmiddels ontpopt tot een betrouwbare sluitpost en in het centrum gaven Tijn en Boy feitelijk niets weg. Ook de backs (Niek en Dilan en later in de wedstrijd Dax) wonnen vrijwel alle duels van hun directe tegenstanders. Op het middenveld mag Len gerust een openbaring worden genoemd als “balafpakker, ” waardoor Ryan en Ian veel ruimte krijgen zich in aanvallend opzicht te onderscheiden. Voorin is de balvaste Wessel een “zekerheidje”, blonk matchwinnaar Thijs (eigenlijk een middenvelder!) uit op de linkervleugel en had Rinke zoals gewoonlijk continu dreiging vanwege zijn grote sprintsnelheid. En dan heeft Roy in aanvallend opzicht ook nog de beschikking over Laurens en Julian die beiden terug konden kijken op goede invalbeurten. Kind van de rekening lijkt voorlopig Rick te zijn. Hij onderging in augustus een kaakoperatie en kreeg afgelopen weken niet veel speeltijd. Hopelijk voor Rick zitten er binnenkort meer minuten “voor hem in het vat.”

“balafpakker”

Volgende week speelt VIOD JO19-1 een belangrijke wedstrijd in en tegen Vorden. Wil men zich plaatsen voor de kampioenspoule dan móet deze wedstrijd simpelweg gewonnen worden, om zich vervolgens op te kunnen maken voor een ware apotheose tegen dé kampioenskandidaat, Concordia Wehl JO19-1.

opstelling VIOD JO19-1: Niels Mulder; Dilan Ozerdogan (59. Dax Oosterbaan), Tijn Lubbers, Boy Wentink, Niek Monchen; Ryan Chevalking, Len Derks, Ian Bruijs; Rinke Giesen (78. Julian Wennekes), Wessel Rensen (85. Rick Vorwerk), Thijs Lieffering (70. Laurens van der Luit).

Rectificatie: vorige week werd het doel van VIOD JO19-1 tijdens het van PAX gewonnen duel (1-3) niet verdedigd door Niels Mulder, doch door Imran Lowenthal.