VIOD wist vandaag de thuiswedstrijd tegen sc Rheden na een moeizaam begin met 4-2 te winnen. Door deze overwinning klimt VIOD naar de 3e plek van de ranglijst. Clubtopscorer Huub Oosterink trof vandaag tweemaal het doel en Dominic Bolmeijer werd na het laatste fluitsignaal uitgeroepen als ‘Man of The Match”.

Na een half uur spelen zag het er niet naar uit dat VIOD vandaag een goed resultaat zou gaan boeken in de thuiswedstrijd tegen sc Rheden. Na een vijftal minuten waren de gasten al op ’n 0-1 voorsprong gekomen door een doelpunt van voormalig SDOUC-speler Joep Sangers, die vrije doorgang kreeg na een fout in de Doetinchemse verdediging. Het duurde tot de 37e minuut totdat de gelijkmaker op het scorebord kwam. Lukas de Graaf stelt met een voorzet Huub Oosterink in staat om de 1-1 aan te laten tekenen. Na deze treffer gaat VIOD steeds beter voetballen en komt door een wonderschoon doelpunt vier minuten voor rust op voorsprong. Bij de cornervlag weet Julian Bril de bal nog binnen de lijnen te houden en omzeilt behendig zijn tegenspeler om een mooie voorzet af te leveren. Zowel Huub Oosterink als Jorn Eijkelkamp schudden hun bewakers af en stormen richting 1e paal. Oosterink laat de bal over zich heen gaan, waarna Jorn Eijkelkamp in zijn rug de bal snoeihard en onhoudbaar het leder binnen weet te koppen (2-1).

De 2e helft breekt aan met veel regen en een koude wind. Rheden gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar kan niet echt gevaarlijk worden. VIOD loert via invaller Mike Severs op ’n snelle counter om zo de marge te verhogen. Na een afgeslagen aanval weet VIOD door direct druk te zetten de bal wederom te veroveren en Jorn Eijkelkamp stuurt direct door het midden Huub Oosterink weg, die vrij met bal door het hart van de Rhedense defensie op doelman Timo Verijzer kan afgaan. Beheerst weet de topschutter zijn 2e en VIOD 3e treffer binnen te schieten (3-1). Oosterink krijgt nog geen twee minuten later de scoringskans om een hattrick te scoren, mag ziet dat de doelman met een reflex de bal tot corner weet te verwerken.

Dan breekt het laatste kwartier aan en Rheden krijgt een mooie gelegenheid om terug in de wedstrijd te komen. Aanvaller Rick Smeenk kan vrij met bal de zestien meter in gaan en ziet VIOD-doelman Willem Thijssen op zich afkomen. De VIOD doelman, die snel uit zijn doel is gekomen,weet het leder te onderscheppen en de kans is voorbij. Dan gaat de slotfase in. Invaller Mike Severs is continu een plaag voor de verdediging van de gasten en wordt een meter of 5 buiten de zestien onreglementair afgestopt. De goed leidende scheidsrechter Remco van den Berg uit Lichtenvoorde fluit voor een vrije trap, die door Lex Overbeek op sublieme wijze in de linkerhoek bovenhoek van het doel  wordt geschoten (4-1). Toch is dit niet het laatste doelpunt van de wedstrijd. Rheden weet de stand één minuut voor tijd terug te brengen naar 4-2. Ongelukkig valt de bal, na ’n corner, op de voet van VIOD middenvelder Julian Bril, die tot zijn schrik de bal in eigen doel ziet gaan. Even later het laatste fluitsignaal en wint VIOD na een moeizaam begin de wedstrijd met 4-2 van een tegenstander die over een zeer goede aanval bezit.

Door deze overwinning en het gelijke spel van sv Grol schuift VIOD door naar plek 3 van de ranglijst in 3C. Aankomende zondag wacht de uitwedstrijd in Arnhem tegen VDZ.

door John van der Kamp

foto’s en video: Erik Eijkelkamp

Vincent Bosch trotseert de wind en regen tijdens de wedstrijd tegen Rheden

Jorn Eijkelkamp soleert langs Rheden speler Ramon van ’t Veld

Moment uit de wedstrijd waar Mike Severs onderuit wordt gehaald en Lex Overbeek de vrije trap binnennschiet

Lex Overbeek bedankt nadat hij weet te scoren Mike Severs

Huub Oosterink was weer van grote waarde voor VIOD met twee doelpunten

Dominic Bolmeijer de Man of The Match. Hij vervulde een grote rol vandaag als rechter vleugelverdediger.

VIDEO: