In de wedstrijd tussen FC Trias en VIOD deed zondagmiddag in de 32e minuut een uitzonderlijk en uniek moment voor. Nadat Huub Oosterink de bal via FC Trias doelman Mathijs Stortelers over de doellijn had gewerkt, tikte de doelman de bal weer slim het veld in en ging de wedstrijd verder. De assistent-scheidsrechter van FC Trias Geert Lobeek gaf echter met een vlagsignaal aan, dat de bal de doellijn was gepasseerd en sprintte hierna richting middenlijn. Dit had VIOD-aanvoerder Stijn Tomesen ook opgemerkt en attendeerde scheidsrechter Oscar Mentink op het eerdere vlagsignaal. Nadat scheidsrechter Mentink navraag deed bij de grensrechter van FC Trias, keurde de leidsman de treffer alsnog goed en kwam VIOD op ’n 2-0 voorsprong. Geert Lobeek zal zich bij zijn club door deze actie niet geliefd hebben gemaakt, maar zijn eerlijkheid getuigd van grote sportiviteit en enorm respect en dat mag ook wel eens een keer genoemd worden in het amateurvoetbal. Een standbeeld voor Geert Lobeek, de assistent-scheidsrechter van FC Trias!

De wedstrijd

In de 3e Klasse C een wedstrijd op het sportcomplex ’t Huitinkveld in Winterswijk tussen de nummer laatst FC Trias en VIOD uit Doetinchem. VIOD krijgt direct in het eerste kwartier een drietal scoringskansen om de wedstrijd open te breken. Lex Overbeek ziet zijn schot op doel, die in de uiterste hoek lijkt te verdwijnen, via de vingertoppen van de FC Trias doelman Mathijs Stortelers alsnog tot corner gaan. Ook een vrije trap krult Overbeek even later naar de verste hoek, maar wederom laat de doelman zien in goede doen te zijn. Nadat VIOD-doelman Willem Thijssen een bal tijdig weet te onderscheppen komt VIOD, geheel verdiend, op voorsprong. Nadat VIOD massaal druk weet te zetten bij balbezit van de thuisclub, gaat FC Trias verdediger Tom Berendsen in de fout. Hij speelt de bal verkeerd terug. De attente en rappe Dominic Bolmeijer onderschept de bal en gaat het strafschopgebied binnen. Huub Oosterink weet een Trias-verdediger mee te lokken en hierdoor krijgt Bolmeijer een vrije schietkans om te scoren. Goed geplaatst verdwijnt de bal in de rechter verre hoek en is onhoudbaar voor de doelman (0-1).

Een paar minuten later de 2e VIOD treffer. Aan de rechterzijde kan Huub Oosterink ongehinderd aanleggen om de bal binnen te schieten. Doelman Stortelers weet nog wel de handen tegen de bal te zetten, maar de bal verdwijnt achter de doellijn. Toch gaat het spel verder, nadat de doelman de bal slim weet weg te tikken. Dan fluit scheidsrechter Oscar Mentink het spel dood, want de assistent-scheidsrechter heeft een vlagsignaal geven dat de bal wel degelijk de doellijn is gepasseerd en VIOD-aanvoerder Tomesen attendeert de leidsman hierop. Nadat scheidsrechter Mentink de grensrechter van FC Trias Geert Lobeek heeft geraadpleegd, wordt het doelpunt alsnog toegekend en komt VIOD op ’n 0-2 voorsprong.

De 2e helft is van hetzelfde kaliber. Een niet al te beste wedstrijd van beide teams. VIOD is wel agressiever en heeft meer balbezit, maar het spel is dikwijls niet aan te zien. VIOD-verdediger Thomas Jansen assisteert zijn doelman om de bal voor de doellijn weg te schieten en voorkomt hiermee een tegentreffer. VIOD loert op de counter maar kan Trias niet de genadeklap geven. Trainer Jan Lorsé haalt zijn clubtopscorer Oosterink naar de kant en hoopt dat invaller Lukas de Graaf wel tot score kan komen. Maar ook de hardwerkende Lukas de Graaf lukt het niet om de Trias verdediging te passeren. Nadat de VIOD-verdediging allert moet zijn bij een paar vrije trappen, lijkt de overwinning van VIOD niet meer in gevaar te komen. Dan slaagt VIOD toch de 3e treffer te scoren in valt in de allerlaatste seconden van de wedstrijd. Nadat menig toeschouwer de warme kantine heeft opgezocht, soleert Jorn Eijkelkamp door de Trias defensie heen. Zijn doelpoging wordt door de Trias doelman echter gestopt, die de bal niet klemvast weet te krijgen. De terugspringende bal is een prooi voor Dominic Bolmeijer die zijn 2e en VIOD 3e treffer binnentikt (0-3).

VIOD wint bij FC Trias, maar het was een wedstrijd om snel te vergeten op een waterkoud sportcomplex. VIOD kan zich nu voorbereiden op de thuiswedstrijd tegen sc Rheden, aankomende zondag, aftrap om 14:00 uur.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Dominic Bolmeijer scoorde vandaag tweemaal

Jorn Eijkelkamp soleert langs FC Trias speler Bram te Bogt