We zijn halverwege de competitie en dus is het tijd voor een kleine terugblik:

Na een voorbereiding waarin niet geheel duidelijk was hoe de competitie vorm zou krijgen, konden we 7 oktober eindelijk onze eerste wedstrijd spelen.

VIOD VR1 – DZSV VR2

Het team was inmiddels gegroeid, zowel in aantal als in kwaliteit, maar we hadden nog geen gelegenheid gehad om ons te meten met tegenstanders. De spanning was bij iedereen voelbaar aanwezig. De tegenstander uit Dinxperlo had enkele jeugdspeelsters mee in verband met uitlenen aan hun VR 1. Ook wij hadden met Lynn Mombarg, Dyaluna Espinola y Vazquez en Nyncke Willemsen drie speelsters die nog in de JO15-competities mogen spelen. Dus de verwachting was dat het gelijk op zou gaan. Dat leek de eerste minuten ook het geval te zijn. Vooral door goed ingrijpen van hun keeper kregen wij de bal niet in de goal, maar eenmaal het net gevonden waren we niet meer te stuiten.

Omdat we zelf nog geen (echte) keeper hadden mochten Manouk Gunsing en aanvoerster Anne te Grootenhuis ieder een helft bij ons onder de lat. Op een enkele terugspeelbal na hebben zij gelukkig niet veel te doen gehad.

Onze veldspelers, in aanvallend opzicht, des te meer. Absolute uitblinker hierin was Lynn Mombarg. Met goed combinatievoetbal en een aantal geweldige individuele acties stuwden we de score op tot dubbele cijfers en eindigde de wedstrijd in een 17 – 0 overwinning. Onze eerste wedstrijd was gespeeld en de eerste punten binnen!

VIOD VR1 – SC Klarenbeek VR3

Bij ontvangst van de tegenstander werd al duidelijk dat dit een andere wedstrijd zou worden.

Na overleg met tegenstander en scheidsrechter konden we deze wedstrijd starten met onze nieuwste aanwinst. Kim Kraaijvanger. Een geweldige keepster. Tijdens de trainingen had ze al laten zien wat ze kon en we waren blij dat dat nu ook in de wedstrijd mocht.

De eerste minuten leek de wedstrijd weer “gemakkelijk” onze kant op te vallen en scoorden we vrij snel. De bal ging makkelijk rond en de tegenstander leek wat geïmponeerd te zijn. Halverwege de eerste helft werd het echt een wedstrijd. Klarenbeek probeerde door fysiek de strijd aan te gaan ons van het voetbal af te houden. Vooral Majlen Megens kreeg het in de spits zwaar te verduren. Met een 4-2 voorsprong konden we de kleedkamer opzoeken voor een welverdiende pauze. De frustratie over scheidsrechterlijke beslissingen en het fysieke spel van de tegenstander werd groter.

De tweede helft werden we door de geroutineerde speelsters van Klarenbeek uit de wedstrijd gespeeld, zowel fysiek als tactisch. We werden slordig in balbezit en in plaats van “uit de duels” te blijven, kwamen we te vaak in een situatie waarin de fysieke kracht van de tegenstander in ons nadeel werkte. De einduitslag was niet meer dan terecht: 4 – 4. De teleurstelling was groot, ondanks het behoud van de eerste plek, maar het was ook een geweldige leerschool voor de komende wedstrijden.

VIOD VR1 – Beekbergen VR1

Met de wedstrijd van Klarenbeek nog fris in het geheugen konden we tegen Beekbergen laten zien dat we weer stappen hadden gezet. Het begin van de wedstrijd was nog wat afwachtend en we konden nog niet echt gevaarlijk worden. Verdedigend stonden we wel heel goed en gaven we ook weinig weg, met een hoofdrol voor Nicole Chevalking. Twee onoplettendheden in de defensie werden echter genadeloos en zeer effectief afgestraft en dus stonden we voor het eerst achter. We bleven voetballen en kregen ongelooflijk veel kansen, maar hij wilde er niet in. Uiteindelijk werden we toch beloond voor het harde werken. Caitlin de Croes verraste de keepster met een geweldig puntertje. Met een kleine achterstand (1-2) zochten we de kleedkamer op. De tweede helft gingen we door waar we in de eerste helft gebleven waren en kregen we kansen op meer. Ook Beekbergen kreeg kansen, maar goed verdedigen en dito keeperswerk voorkwamen een grotere achterstand. Felheid, durf, doorzettingsvermogen en veel beweging resulteerden in een overwicht dat door doelpunten van Anne te Groothuis en Majlen Megens gelukkig ook op het scoreformulier verscheen (3-2). Vlak voor het eindsignaal wam de uitstekend spelende spits van de tegenstander oog in oog met onze keepster… De punten bleven gelukkig weer in Doetinchem.

Met zeven punten uit drie wedstrijden en met een doelsaldo van +18 staan we op een mooie eerste plek en kunnen we de tweede helft van het seizoen met vertrouwen tegemoet zien.

VIOD VR1 groeit en gaat voluit!

Zaterdag 16 december spelen we onze eerste oefenwedstrijd (11 tegen 11) tegen Zelos VR2 ter voorbereiding op de voorjaarscompetitie!!!

Het team is in korte tijd zodanig gegroeid dat we in het voorjaar gaan starten in de 11 tegen 11 competitie op zaterdag.

We hopen deze groei door te zetten. Maar enkele spelers erbij zou niet verkeerd zijn. Dus mocht je interesse hebben meld je dan bij VIOD of rechtstreeks bij de coach van VIOD VR 1; José Espinola y Vazquez [06-46208367] of kom eens op een training. Enkele (vrijblijvende) trainingen meedoen is altijd mogelijk.

Samen willen we een geweldig vervolg geven aan deze hernieuwde stap van VIOD in het vrouwenvoetbal.

VIOD VR1 traint op dinsdag en donderdag van 19.00 tot 20.15 uur.

Tot ziens!!!

VIDEO REGIO8 klik HIER