Zo speel je 180 minuten lang en scoor je geen enkel doelpunt. Zondagmiddag in de thuiswedstrijd tegen AD’69 scoorde VIOD er lustig op los en werd liefst zevenmaal het net gevonden. De wedstrijd tegen de kampioen uit 4C van het afgelopen seizoen werd uiteindelijk met 7-3 gewonnen. Huub Oosterink werd uitgeroepen als Man of The Match, niet alleen door zijn drie doelpunten, maar werd ook beoordeeld op zijn werklust en hij stond aan de basis van deze ruime overwinning.

Trainer Jan Lorsé kon weer een beroep doen op verdediger Vincent Bosch en hierdoor schoof Thomas Jansen door naar zijn rechtsback positie. Julian Bril, die pas éénmaal getraind had, nam plaats op de reservebank. De eerste kans van de wedstrijd binnen 60 seconden was voor VIOD-aanvaller Mike Severs. In het strafschopgebied nam hij de bal vol op de wreef, die zowel over het doel als vangnet verdween. Nadat AD’69 trainer Arno Heersink na amper 12 minuten zijn eerste wissel moest toepassen, Luuk Heijink voor de geblesseerde Recep Kaya, komt VIOD op voorsprong. Mike Severs schiet de bal binnen de zestien op doel, die door AD`69 doelman Erik Heuvel niet goed wordt verwerkt. Huub Oosterink is er als de kippen bij om de bal binnen te tikken (1-0). Maar direct volgt de tegentreffer. AD`69 aanvaller Dylan Bauhuis pikt op links de bal op en laat zijn tegenstander Vincent Bosch zijn hielen zien. Vakkundig schiet de AD`69 aanvaller de bal in de korte hoek langs VIOD-doelman Willem Thijssen (1-1). VIOD pakt de draad weer op en creëert kansjes. Zo ook in de 26e minuut, wanneer Lex Overbeek de bal vanuit een vrije trap bij de verste paal legt. Jorn Eijkelkamp weet zijn hoofd tegen de bal te zetten en ziet dat de bal via de lat weer in het veld springt. Toch schoort dezelfde Eijkelkamp even later de 2e VIOD treffer. Aan de basis staat Huub Oosterink die met bal op de rechter punt van de 16 het strafschopgebied binnen gaat. Onreglementair wordt hij afgestopt en scheidsrechter Stefan Baltus uit Vaassen wijst naar de stip, waarna Jorn Eijkelkamp de pingel binnenschiet (2-1). VIOD krijgt de smaak te pakken en scoort nog voor de rust tweemaal. Eerst is het Huub Oosterink die wederom het doel weet te vinden (3-1) en net voor rust schiet Thomas Jansen vanaf een metertje of 25 onhoudbaar langs de AD`69 doelman Erik Heuvel (4-1). Een beauty!

Tijdens de rust trekken donkere wolken boven Sportpark Dichteren samen en wordt de kunstverlichting ontstoken. Vanaf de hervatting gaat het flink regen, maar het regent ook doelpunten, want binnen tien minuten kan driemaal een wijzing op het scorebord worden aangebracht. Eerst weet Huub Oosterink zijn 3e treffer te scoren, nadat hij vrij baan kreeg van de Aaltense verdediging (5-1).  Tegenstander AD`69 heeft met Dylan Bauhuis en Djayen Daboe geen verkeerde aanvallers in haar team en dit tweetal weet de score terug te brengen naar 5-3, waaronder een schitterende vrije trap van Bauhuis die de bal over de muur in de uiterste hoek krult. VIOD schrikt wakker en laat de bal sneller rondgaan. Thomas Jansen weet na een perfecte aanval Marten van Delden te vinden, die voor VIOD de zesde treffer binnenschiet (6-3). Het slotakkoord is voor het duo Mike Severs en Jorn Eijkelkamp. Op aangeven van Lex Overbeek weet Mike Severs de bal strak voor te zetten, waar Jorn Eijkelkamp bij de 2e paal de bal in het dak van het doel schiet (7-3). Een mooi sluitstuk van deze wedstrijd waar het publiek heeft genoten van een doelpuntrijke wedstrijd. Scheidsrechter Stefan Baltus uit Vaassen leidde deze wedstrijd zeer bekwaam en gaf geel aan Robin Raben van AD`69 en Jorn Eijkelkamp van VIOD.

VIOD heeft door deze overwinning drie belangrijke punten binnengesleept en neemt afstand van de onderste regionen. Zondag geen wedstrijd, dan staat er een inhaal- en bekerprogramma op de kalender. De eerst volgende competitiewedstrijd is op zondag 19 november, uit in Winterswijk tegen FC Trias. Op zondag 26 november speelt VIOD wederom thuis, dan komt sc Rheden op bezoek.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

Video van deze wedstrijd volgt

VIOD verdediger Vincent Bosch was vandaag weer van de partij

VIOD doelman Willem Thijssen wist in de 1e helft een bal goed af te stoppen.

Vanaf 25 meter heeft Thomas Jansen de bal binnen geschoten

Huub Oosterink op weg naar zijn 3e treffer in deze wedstrijd

Jorn Eijkelkamp heeft van dichtbij de zevende treffer keihard binnengeschoten

Julian Bril pakte in de slotfase nog enkele speelminuten mee na zijn blessure