VIOD JO13-2 speelster Bibi van Engen is uit een deelnemersveld van 600 voetballers(sters) toegevoegd aan het PANNA sterrenteam. In het voorjaar van 2018 zal het team gaan deelnemen aan een internationaal toernooi. Tot die tijd zal dit team gevolgd worden in het Panna Magazine, dat nu al in de winkels verkrijgbaar is. Bibi staat binnenkort in dit magazine afgebeeld met haar team. Op zondag 17 december is er een eerste training in Nijmegen, waar ook de presentatie foto’s worden gemaakt.

Bij de vervolg trainingen zijn spelers uit de Ere Divisie aanwezig, waaronder voormalig trainer van N.E.C. Peter Hyballa.

Bibi van Engen, staand links, is geselecteerd voor het Panna Sterrenteam.

De voorselectie:

Op 19 oktober, tijdens de herfstvakantie, bij Jonge Kracht in Huissen vond de regionale selectiedag voor het PANNA sterrenteam plaats waaraan Bibi  heeft deelgenomen. Op deze dag toonde zij haar skills en werd geselecteerd voor het landelijk team dag bij voetbalvereniging CDW in Wijk bij Duurstede.

Bekijk hier de video van deze dag bij Jonge Kracht in Huissen:

Jonger Oranje O12

Ook bij Jonger Oranje is Bibi opgevallen tijdens een scoutingsmiddag. Nu is zij geselecteerd voor het team O12 van Jonger Oranje en heeft zij een uitnodiging ontvangen om eind van het seizoen een toernooi te gaan spelen.

Bibi (rechts) op het podium na bekendmaking van de selectie Jonger Oranje O12.

VIOD JO13-2

Bibi voetbalt bij VIOD in het team JO13-2, waar Chris Laansma haar trainer is. “Bibi speelt sinds dit seizoen bij mijn team en kan bijzonder goed uit de voeten als centrale verdediger. Het valt mij op dat ze op iedere training super fanatiek is, fel en brutaal. Ze steekt met haar felheid er boven uit. Als voorstopper wint zij tijdens de wedstrijden elk duel, in mijn ogen een verdediger pur sang”, vertelt haar trainer Chris Laansma. Bibi mist geen enkele training en is ook helemaal gek van het voetbalspelletje. “Ze kent haar rol tijdens de wedstrijden. Bal afpakken, ze is snel en bij elk duel wil zij de bal hebben. Ze staat haar mannetje”, aldus Chris Laansma, trainer van VIOD JO13-2 en speler van VIOD 1.

Links op de foto staand trainer Chris Laansma, 3e van links staand Bibi van Engen

In het voorjaar 2018 volgt meer nieuws rondom Bibi van Engen bij het Panna Sterrenteam en het toernooi bij Jonger Oranje O12.

door John van der Kamp

foto’s: met dank aan Panna Sterrenteam