ARNHEM – VIOD is gistermiddag op sportpark Cranevelt in Arnhem simpel afgetroefd door tegenstander VDZ. De thuisclub wist VIOD, dat een echte OFF-DAY had, op eigen helft op te vangen en door een snelle omschakeling middels vlijmscherpe counters af te troeven. VIOD was in deze wedstrijd procentueel meer aan de bal, maar VDZ wist effectief om te gaan met de geboden ruimte en zette de VIOD verdediging viermaal voor schut. In de slotfase wist VIOD te uitslag enigszins een ander contrast te geven door tweemaal tegen te scoren, maar als de Arnhemmers de kansen beter benut had, was  een uitslag van 6 of 7-3 zeker mogelijk geweest. Bij VIOD maakte A-junior Ryan Chevalking zijn debuut in ’n officiële wedstrijd. VIOD zakt door dit verlies een aantal plaatsen op de ranglijst en zal er voor moeten waken om voor de winterstop niet verder af te zakken. Er wachten nog twee zware wedstrijden tegen de nummers 3 en 4 van de ranglijst. Eerst zondag thuis tegen sv Grol, dat gisteren sc Rheden met 5-2 kansloos liet en op 17 december uit naar Gendringen, dat thuis met 2-0 van VVO won.

Slapjes begon VIOD aan de wedstrijd en kreeg al in het begin van de wedstrijd een waarschuwing van tegenstander VDZ, die het doel op een haar miste. VIOD telkens in balbezit en de wedstrijd speelde zich voornamelijk af op de helft van VDZ. Een vrije trap van Lukas de Graaf wordt gestopt door de doelman van VDZ Kwint Ceelen. Dan wordt VIOD in de 21e minuut afgetroefd in de counter. VDZ zoekt na een corner van VIOD direct haar twee snelle spitsen. De bal wordt ter hoogte van de middenlijn niet goed weggewerkt en VDZ verovert wederom de bal. Via een mooi hakje van Max Burgers komt de bal bij Jasper Nuininga terecht, die het openingsdoelpunt scoort (1-0). Nog geen 10 minuten later de 2e tegentreffer. Scheidsrechter Philippo uit Deventer weigerde te fluiten voor een overtreding net buiten de 16 op ’n VIOD verdediger. VDZ maakte hier handig gebruik van en Jasper Nuininga scoort ook deze treffer (2-0). VIOD krijgt in de 1e helft slechts een tweetal mogelijkheden om te scoren. Eerst snelt Huub Oosterink via de rechtervleugel richting doel, maar zijn voorzet komt niet in de voeten van een medespeler. Even later wordt de bal bij een VIOD corner van de lijn gehaald. Vincent Bosch ziet dat zijn kopbal op de lijn wordt geblokkeerd, de terugspringende bal wordt door Stijn Tomesen hard op doel geschoten, maar gaat via de vingertoppen van de sluitpost van VDZ over het doel.

Geen wissels bij VIOD aan het begin van de 2e helft, wel beginnen de A-junioren Mike Severs en Ryan Chevalking met een warming-up. VIOD op zoek naar een aansluitingstreffer, VDZ loert op de counter om VIOD de genade klap te geven. En deze valt in de 64e minuut. Nog voor de middenlijn versnelt Max Burgers met bal richting VIOD doel. Zijn medespeler Nuininga maakt de ruimte, zodat Burgers de bal kan binnenschieten (3-0). Als tien minuten voor tijd de 4-0 valt, mag VIOD zich echt schamen. Dit vierde doelpunt van de thuisclub in trouwens van uitzonderlijke schoonheid. Aanvoerder Joris Schemkes knalt de bal van een meter of 25 in de kruising, onhoudbaar voor de VIOD doelman. In de slotfase wordt de uitslag door VIOD iets draaglijker gemaakt en scoort tweemaal. Lex Overbeek (4-1) en Mike Severs (4-2) zijn de doelpuntenmakers.

Na het laatste fluitsignaal zochten de talrijke VIOD-supporters, die de reis naar Arnhem hadden ondernomen, de warme auto op. Voor deze trouwe groep supporters heeft VIOD a.s. zondag thuis tegen sv Grol nog wat goed te maken.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Marten van Delden gaat een kopduel aan met Pieter Middeldorp van VDZ

Dominic Bolmeijer in duel met VDZ aanvoerder Joris Schemkes

Invaller Mike Severs truct VDZ speler Michael van Schieveen uit

Jos Klein Bleumink komt boven VDZ speler Tom Frequin uit.

Jos Klein Bleumink kopt de bal in het doel, maar wordt afgefloten door een buitenspel situatie.