Afgelopen zaterdag was het zover: de laatste finaleronde van de HMQ-cup voor de winterstop!!

In verband met de sneeuw van vorige week was ronde 3 niet doorgegaan en alle HMQ-cuppers waren dan ook de hele week in spanning over de vraag of de laatste HMQ-cup wedstrijden van dit jaar wel door konden gaan.

Maar, gelukkig was het weer afgelopen zaterdagmorgen helemaal goed: het was droog, de zon scheen, kortom prachtig voetbalweer ?. Dat we maar een kwart veld ter beschikking hadden mocht de pret zeker niet drukken, daar merkten de HMQ-cuppers helemaal niets van.

Het was weer een spannende zaterdagochtend!

Wedstrijd 1
De grote kanshebbers op de beker in poule A waren Nederland en Duitsland, met slechts 2 punten verschil.

De grote kanshebbers op de beker in poule B waren België, Brazilië en Mexico, met alle drie evenveel punten.

Poule A
Op veld 1 speelde Duitsland tegen Uruguay en op veld 2 Spanje tegen Nederland. Wat erg opvallend was, was dat alle 4 de teams super goed aan het spelen waren. Het was dan ook op beide velden erg spannend. Daar waar de vorige weken wat meer verschil te zien was, was daar nu niets meer van te zien. Uruguay speelde zo goed dat zij gelijk speelden tegen Duitsland. Voor Duitsland zou het daarom fijn zijn geweest als Nederland ook gelijk zou spelen of misschien wel zou verliezen, maar…. dat gebeurde niet. Na een minuut of 8 kreeg Nederland toch weer de smaak te pakken en versloeg Spanje. Duitsland en Uruguay 1 punt en Nederland 3 punten.

Poule B
Op veld 3 begon België tegen Brazilië en op veld 4 Mexico tegen Italië. Zowel België als Mexico hadden 4 spelers en België en Brazilië hadden er 3. Omdat het ondanks het zonnetje toch nog echt erg koud was, was besloten om niet met wisselspelers te spelen. Dit betekende dat België en Mexico enigszins in het voordeel waren deze ronde. Ook in deze poule was daar de eerst 8 minuten niets van te merken. Alle teams begonnen echt ontzettend fanatiek. Toch bleek het voor 3 spelers lastig om de verdediging van 4 spelers te passeren, waardoor zowel België als Mexico de wedstrijd wonnen en 3 punten behaalden.

Wedstrijd 2
Poule A
Duitsland speelde tegen Spanje en Nederland tegen Uruguay. Wederom een spannend begin, of begin? Duitsland en Spanje maakten het spannend tot de laatste minuut. Het leek een gelijkspel te worden, maar in de laatste minuut wist toch Duitsland nog te scoren, en dat was natuurlijk ook nodig om nog in de race te blijven voor de beker. Uruguay daarentegen verloor na een aantal minuten de concentratie, waar Nederland goed gebruik van maakte. Ze scoorden doelpunt na doelpunt en voor Uruguay was goed verdedigen het enige redmiddel. Zowel 3 punten voor Duitsland als 3 punten voor Nederland, waarmee Nederland op 4 punten voorsprong kwam.

Poule B
Door de vorige wedstrijd waren Belgie en Mexico de koplopers geworden, en zij moesten nou net tegen elkaar spelen de tweede wedstrijd. Op veld 3 speelde Italie tegen Brazilie en op veld 4 speelde Belgie tegen Mexico. En, om alles even heel erg spannend te houden besloten alle 4 de teams om eens even heel goed te gaan spelen. Wat een spanning en sensatie! Italie had er overigens ook een topper bij gekregen, wat blijkbaar heel erg goed klikte. Ze speelden de sterren van de hemel. Op beide velden was er sprake van een gelijk spel, waardoor er feitelijk nog steeds alles mogelijk was. Belgie en Mexico bleven op een gelijk aantal punten, met Brazilie daarachter met slechts 3 punten verschil.

Pauze
Na het fluitsignaal was het weer tijd voor……. ranja!!! De HMQ-cuppers hadden zoveel zin in ranja, dat ze even niet in de gaten hadden dat ze over het speelveld van de J09-5 heen renden. Maar ach, dat zegt toch wat over het enthousiasme en dat is bij iedereen volop aanwezig!
Na de ranja gingen we snel door naar de laatste wedstrijd, want we hadden natuurlijk nog iets belangrijks te doen na afloop…. de prijsuitreiking!

Wedstrijd 3
Poule A
In beide poules waren de meest spannende wedstrijden tot het eind bewaard. In poule A speelde Nederland tegen Duitsland en Spanje tegen Uruguay. Het was jammer dat door de eerste wedstrijd Duitsland 2 punten had laten liggen, want hierdoor was het niet meer mogelijk om de beker te winnen. Maar, ze hebben er zeker nog een spannende wedstrijd van gemaakt. Ook bij Spanje en Uruguay was het spannend. Beide teams hadden veel weerstand gegeven aan hun tegenstanders de afgelopen wedstrijden. Nu was het kijken wie van beide deze laatste punten zou winnen. Het waren Nederland en Spanje die 3 punten behaalden.

Poule B
En hier ook nog twee hele spannende wedstrijden. België tegen Italië en Mexico tegen Brazilië. Als zowel België als Mexico wint, dan is er sprake van een gelijke stand en moet er naar het doelsaldo gekeken worden. En… gelet op de uitlagen van de afgelopen wedstrijden zat dit er dik in. Het ware leuke laatste wedstrijden, met heel wat mooi samenspel, goede verdedigingsacties en schitterende doelpunten, maar zoals verwacht waren het België en Mexico die de overhand hadden in deze wedstrijden. 3 punten voor deze twee teams.

Prijsuitreiking
Gelukkig waren de doelpunten al even snel geteld tijdens de pauze ?, zodat we snel konden beginnen met de prijsuitreiking!

In poule A was de winnaar dit keer overduidelijk. In poule B maakten ze het spannend tot de laatste wedstrijd…… want op basis van doelsaldo is er een winnaar uitgekomen.

En de winnaars zijn:

Poule A: Nederland!!
Poule B: Mexico!!

Met dank aan het weer toch nog een hele mooie afsluiter voor onze HMQ-toppers! Iedereen bedankt voor jullie support en hulp. Op naar de tweede helft van dit voetbalseizoen!

Met sportieve groet,

Het HMQ-team