Vanmiddag op Sportpark De IJsselweide het laatste duel van dit jaar voor VIOD. De wedstrijd tegen vv Gendringen eindigde na ’n 0-0 ruststand, in ’n 1-1 remise. Achteraf gezien een uitslag waar iedereen mee kon leven. VIOD kreeg in de eerste helft een tweetal scoringsmogelijkheden om op voorsprong te komen. In de 2e helft golfde het spel op en neer en brak VIOD-aanvaller Huub Oosterink met een fraaie doelpunt de score open. Een kwartier voor tijd schoot Gendringen clubtopscorer Kelvin Meijer een vrije trap subliem binnen en trok hierdoor de stand weer gelijk. Stand-in doelman Jerrel Dadé, die Willem Thijssen verving (vakantie), deed uitstekend werk en liet zien dat VIOD over een goede reserve doelman beschikt. Uitblinker bij VIOD was Vincent Bosch, die in de eerste helft Kelvin Meijer uitschakelde en in de 2e helft invaller Sander Kuiper niet in zijn spel liet komen. VIOD gaat nu de winterstop in en speelt op donderdag 11 januari een oefenwedstrijd tegen DVC`26 ter voorbereiding van de 2e seizoenshelft.

De wedstrijd

VIOD hoofdtrainer kon vandaag een beroep doen op zijn voltallige selectie. Alleen doelman Willem Thijssen was absent. Hij en zijn broer Mike Thijssen genieten momenteel van een vakantie. Thomas Jansen, Lukas de Graaf, Enes Yaksan en a-junior Ryan Chevalking namen plaats op de bank. Binnen 8 minuten had VIOD al op voorsprong kunnen staan. Mike Severs zet zijn schoen niet voldoende tegen de bal en van dichtbij gaat de bal via een verdediger over de achterlijn. Uit deze corner krijgt Vincent Bosch de mogelijkheid om vrij in te koppen, echter de bal gaat een metertje over de lat en blijft het 0-0. In de 12e minuut versnelt Huub Oosterink via de rechterzijde de zestien binnen. Zijn schot op doel wordt geblokt en de bal valt voor de vrijstaande Mike Severs, die de hoek voor het uitkiezen heeft. Tot teleurstelling van de VIOD-supporters verdwijnt de bal over het doel. Even later komt VIOD met de schrik vrij, als de bal rakelings naast het doel gaat.

Gendringen is in het 2e deel van de eerste helft nadrukkelijk in balbezit, maar VIOD heeft verdedigend de zaakjes op orde en komt zelden in gevaar. Ook doelman Jerrel Dadé weet zijn doel schoon te houden en hierdoor gaat de rust in met de bekende brilstand, 0-0.

In de 2e helft brengt Gendringen trainer Frank Lukassen routinier en aanvaller Sander Kuiperij in het veld en heeft VIOD even tijd nodig om de verdediging goed neer te zetten. Het spel gaat op en neer en beide clubs krijgen mogelijkheden om de score te openen. VIOD weet in de 60e minuut daarin te slagen. Over links laat middenvelder Jorn Eijkelkamp een vlijmscherpe voorzet los, die het hoofd bereikt van de inlopende Huub Oosterink. De clubtopscorer van VIOD kopt de bal bijzonder fraai in de linkerbovenhoek en zet zijn club op een 1-0 voorsprong. Acht minuten later krijgt Mike Severs ’n riante kans om VIOD op ’n 2-0 voorsprong te zetten. Middenvelder Lex Overbeek weet de VIOD-aanvaller met een mooie pass te bereiken, echter Mike Severs heeft zijn vizier vandaag niet goed staan en de bal verdwijnt aan de verkeerde kant van de paal tegen de reclameborden aan. Dan het laatste deel van de wedstrijd. Gendringen drukt VIOD steeds meer naar achteren en Doetinchemmers hebben de handen vol aan de aanvallers van de thuisclub. Een kwartier voor tijd wordt Kelvin Meijer op 18 meter van het doel onreglementair afgestopt en gaat zelf achter de bal staan om de toegewezen vrije trap te proberen binnen te schieten. Hij slaagt daarin op een sublieme wijze. Langs de muur, via de binnenkant van de paal, ketst de bal binnen en komt Gendringen op gelijke hoogte (1-1).

In de resterende tijd verricht VIOD-doelman Jerrel Dadé een uitstekende redding en weet een schot van Kelvin Meijer uit het doel te houden. VIOD-middenvelder Jorn Eijkelkamp moet nog voor het laatste fluitsignaal noodgedwongen het veld verlaten. Tijdens een ongelukkige botsing raakt hij geblesseerd aan de knie en kan niet meer verder. Zijn blessure is zo ernstig, dat hij van het veld moet worden afgedragen. Lukas De Graaf is zijn vervanger. Na drie minuten extra speeltijd fluit scheidsrechter Kok voor de laatste maal en zoeken de teams de warme kleedkamer op. Een remise tussen twee clubs die vandaag hebben aangetoond in de top van de ranglijst van 3C mee te kunnen draaien en straks aan het einde van de competitie mogelijk een kans maken op een verlengstuk, het behalen van een periodetitel, oftewel nacompetitie voor een plaats in de 2e klasse.

door John van der Kamp

foto’s Erik Eijkelkamp

Duel om de bal met Lex Overbeek en Gendringen speler Job Hendrixen

Huub Oosterink scoorde vandaag met een fraai kopdoelpunt

Jos Klein Bleumink kruipt voor zijn directe tegenstander Jorik te Kaat.

Julian Bril weet zijn tegenstander van de bal af te houden

Kelvin Meijer van Gendringen in de mangel tussen Marten van Delden en Dominic Bolmeijer

VIOD keeper Jerrel Dadé speelde vandaag foutloos