Doetinchem – Ieder jaar staan ze weer paraat om de aftrap te verrichten en ieder jaar is dat op het hoofdveld van voetbalvereniging VIOD te Doetinchem: de hoogheden van carnavalsvereniging De Lange Rakkers.

Prinses Wilma mocht de aftrap verrichten bij Viod 8 tegen Viod 9 en dat heeft ze geweten.

Deze traditie koesteren ze dan ook bij beide partijen. Dit jaar is er zelfs een waar prinsenpaar bij De Lange Rakkers, te weten Bennie de 1ste en Wilma de 1ste en in hun drukke agenda stond prominent vermeld dat ze naar Dichteren moesten. Zondagmorgen, koud, vroeg en vochtig waren beide dus in vol ornaat te vinden op het voetbalveld. Compleet inclusief een bijpassende butenmars en hun gevolg, in de vorm van adjudanten Dini, Ina en Tijmen.
De wedstrijd ging tussen twee teams van VIOD, dus dat was al helemaal een onderonsje. Het achtste tegen het negende en de aftrap was op het hoofdveld, kortom: belangstelling genoeg bij het mooie stadion te Dichteren.
Op het moment dat prinses Wilma de hakken aanhaalde voor een ferme aftrap, gleed ze uit en belandde op het kunstgras.

Gelukkig was dit al voorzien door de ervaren president van de C.V. en hij had een brancard stand-by laten zetten.

De aanvang van de wedstrijd werd wat verlaat, maar Bennie de 1ste kon het toch niet laten en heeft als nog de beroemde aftrap mogen doen.