Een Prachtige Prestatie, een Perfecte uitslag, een Prima Positiespel en een Poar mooie goals! Dit was de tekst van trainer Sebas in de app, enkele uren na de overwinning op Ulftse Boys JO11-1.

Afgelopen zaterdag stond er weer een mooi potje op het programma in de 2e klasse 11. Ulftse boys JO11-1 kwam op bezoek, de nummer 2 op de ranglijst had alleen zijn wedstrijd tegen het onverslaanbare SDOUC verloren maar stond verder onbedreigd op plek 2. Het gat met nummer 3 VIOD JO11-2 was 6 punten en qua doelsaldo met nog 2 wedstrijden te gaan zou voor UB geen bedreiging zijn voor deze plek. Na een goede trainingsweek wisten de mannen van VIOD wat ze te doen stonden. De duels aangaan, samenspelen en als je de kans krijgt, schiet dan maar eens. Doel van vandaag was om het de tegenstander, die toch een maatje te groot werd ingeschat, het zo moeilijk mogelijk te maken. Verliezen zou vandaag geen schande zijn maar de manier waarop is dan wel belangrijk.

Na een goed warming-up startte de wedstrijd onder leiding van scheidsrechter Marcel Komdeur, die ik een compliment wil maken over zijn optreden. Hij liet aan beide zijden veel toe (binnen de perken) en zo ontstond er een heus voetbalgevecht. Zowel de leiding van de tegenstander als die van VIOD waren hier content mee. Gezien de speelwijze en sterkte van de Ulftse jongens was de opstelling iets aangepast, 3 verdedigers, 2 op het midden en 1 diepe spits. Waar in eerste instantie de verdediging moest staan om bij balbezit snel samen de aanval op te zetten. Dit pakte geweldig uit!

Ondanks de klasse van enkele spelers uit Ulft wist VIOD direct het heft in handen te nemen. Nadat er tot tweemaal toe het houtwerk was getest viel de bal goed, 1-0 voor VIOD! Dat was een geweldige meevaller maar ook zeker terecht! VIOD ging door en wist niet veel later uit te lopen naar 2 en 3-0! Er ontspon zich een boeiende wedstrijd, aangemoedigd door onze grote groep supporters gingen we door. Echter lieten de Ulftse Boys het er niet bij zitten en deden iets terug, ondanks de achterstand bleef dit team met vlagen prima voetballen en scoorde de 3-1. Maar VIOD pakte het direct weer op en de 4-1 lag binnen enkele minuten in het netje. Dit na een geweldige rush vanuit onze laatste linie, koel en beheerst de bal in de bovenhoek geprikt.

De supporters werden steeds uitbundiger, maar de tegenstander liet het er niet bij zitten en prikte net voor de rust hun 2e van deze ochtend binnen. Met een 4-2 tussenstand gingen we richting kleedkamer, vanaf veld 3 is het een klein wandelingetje richting de kleedkamer en werden we diverse malen aangesproken op de geweldige pot tot zover. Erg fijn maar we wisten dat we er nog niet waren. In de kleedkamer konden we onze mannen alleen maar complimenteren met de getoonde inzet maar ook waarschuwen voor een tegenstander die in de 2e helft alles op alles zou zetten.

Niet veel later toen we het veld weer betraden stonden de mannen uit Ulft al klaar, duidelijk geïnspireerd om er nog eens flink voor te gaan. Dit was bij het begin van de 2e helft ook te zien, VIOD kwam even niet onder de druk vandaan en had het zwaar. Met kunst- en vlieg werk werden grote kansen gesmoord. Onze mannen gaven ook nog wat extra gas en dit resulteerde in enkele vlijmscherpe counters. Helaas was de afronding niet altijd even gelukkig maar uiteindelijk bij de zoveelste aanval lag de 5-2 in de netten! Bij onze Ulftse gasten brak er wat en de druk nam af. Zij hadden een potje als deze niet verwacht voor aanvang. VIOD liep zelfs nog uit naar 6-2 en met iets meer rust aan de bal had er zelfs nog meer in gezeten. Uiteindelijk was de wedstrijd gespeeld en euforisch zochten de mannen elkaar op.

6-2 winst en de 3e plek veiliggesteld in een zware en fysieke sterke competitie waar er wekelijks tegen jongens gespeeld word die een jaar ouder en kop groter zijn! Petje af mannen! Waar er soms nog wel eens wat botsinkjes zijn met de diverse karaktertjes in het team hadden ze vandaag laten zien dat dit een hecht en sterk kan zijn. Een mooie ontwikkeling. Na het schieten van de gebruikelijke penalty’s werden de supporters bedankt en stond en de vader van keeper Timme klaar met een winst-premie! Voor ieder een chocoladeletter P.

Maar waar stond die P voor? Een ouder riep van Prima, een ander voor Prestatie maar waar die nou echt voor stond? In de groepsapp ging het nog wel even door over deze P . Maar het filmpje in dit verslag zal het u laten zien en horen!

door Frank Kuster, Leider VIOD JO11-2