Na een paar achtereenvolgende onterechte nederlagen en een enkel gelijkspel nam het ongenoegen op de teamleiding toe in de groepsapp: De moeders wisten het zeker, zij konden het beter! Nou laat maar zien was de reactie (het zou toch pokkeweer worden aldus de trainer).

Afgesproken werd dat de moeders (Babette, Corine en Nicolle) de vrijdagavond training zouden verzorgen en de coaching op zaterdag bij de wedstrijd. De vrijdag training werd vanachter het raam in de kantine lekker warm bij de verwarming gadegeslagen door de mannen. De spelers waren in eerste instantie verrast door de wissel, maar hadden toch veel plezier in de training. Het was nog even spannend of de wedstrijd wel door zou gaan, er was immers nachtvorst voorspeld. Gelukkig kon de wedstrijd doorgaan en reden we gezamenlijk vanaf de verzamelplaats bij de plus naar Zelos in Zelhem. Tijdens de mistige rit werd het nieuws dat de moeders de coaching zouden doen tijdens de wedstrijd beantwoord met de opmerking: Huh vrouwen hebben toch geen verstand van voetbal!

Na een enigszins afwachtende warming up geleid door de moeders, waarin er zelfs rondjes rond het veld gerend moesten worden, kon er gestart worden aan de wedstrijd. De spelbegeleiding werd door ieders verrassing verzorgd door een zwarte piet!

De wedstrijd

Het spel verplaatste zich vrijwel direct op de helft van Zelos, de tegenstander kwam er niet aan te pas.  Na een aantal vlotte combinaties, waarin het spel van de ene naar de andere helft werd verplaatst, werd er al snel 1-0 gescoord. Na een penalty, verkregen door een handsbal van Zelos, maakte Dinand (Donald!) met een snoeihard schot de 2-0. Vlak voor rust werd het zelfs nog 3-0 door Kyan na een prachtige assist van Robin met zijn linkerbeen.

“coach Babette zelfs nog een rode kaart”

Tijdens de rust kregen de spelers van VIOD JO9-7 bezoek van de piet in de kleedkamer die aan alle enthousiaste spelers lekkers uitdeelden. De tweede helft werd gestart met een nieuwe keeper: Lotte. Onze vaste keeper Jaydon had de eerste helft niets te doen gehad en wilde ook graag voetballen. Alle plannen van Zelos om er nog iets van te maken konden al snel worden vergeten, de doelpunten volgden elkaar snel op. Na doelpunten van Jaydon, Enzo, Thijs en Kyan maakte ook Sven zijn eerste doelpunt! Tegen het einde van de wedstrijd kreeg één van de VIOD JO9-7 coach Babette zelfs nog een rode kaart van de spelbegeleidings Piet (dit was natuurlijk in de rust afgesproken met Piet).

De eindstand was uiteindelijk 14-0 voor VIOD JO9-7, wat een wedstrijd!

Nu was het natuurlijk de vraag of het geweldige resultaat kwam door de nieuwe teambegeleiding of was het misschien gewoon toeval? Hier kunnen we maar op één manier achter komen door ons experiment nog eens te herhalen!

Groet,

Chris

Video: Coach Babette krijgt rood van spelbegeleidings Piet.