We mochten weer verzamelen om 11:00 bij de Plus voor de vierde wedstrijd van de zaalvoetbal competitie. Na de complete offday van vorige week spelen we vandaag tegen de JO8-2 van Ruurlo. Na een lange tocht door de mooie achterhoek kwamen we uiteindelijk aan in het kleine dorpje Wichmond waar men de plaatselijke koeienstal had omgetoverd tot sporthal. Op onze vaste keeper Jaydon na, hij was geselecteerd voor een proefwedstrijd bij de Eemhof in de plaatselijke Centerparcs te Zeewolde, waren we compleet voor de wedstrijd.

De opstelling: Dinand als keeper, de verdediging met Enzo en Robin, het middenveld met Lotte en Thijs en Kyan als onze vaste spits. Sven mocht even plaatsnemen op de bank.

De wedstrijd stond op het punt van beginnen toen de coach van Ruurlo opmerkte: “Jullie hebben er één te weinig in het veld?”. Tot onze schrik had de coach gelijk, Enzo had het veld verlaten voor een last minute bezoek aan het toilet. Gelukkig stond Sven paraat om de plaats van Enzo in te nemen zodat we toch met zes spelers aan de wedstrijd konden beginnen.

De wedstrijd

Al vrij snel na de start was te zien dat we veel beter in de wedstrijd zaten dan afgelopen week. Het spel speelde zich voornamelijk op de helft van Ruurlo af met af en toe stevige duels om de bal op het middenveld. Ons middenveld met Sven voorop was sterker dan het middenveld van Ruurlo en het eerste doelpunt liet niet lang op zich wachten: Kyan onze goalgetter maakte de 1-0! Even later ontsnapte Robin aan een groepje spelers van Ruurlo en had de weg vrij naar het doel van de tegenstander, helaas stapte Robin per ongeluk bovenop de bal waarop hij ongelukkig en hard neerkwam op de grond. Het resultaat was een tand door de lip, een schaafwond in de zij en een flinke blauwe plek op de knie.

Niet viel later moest ook Lotte naar de kant nadat een tegenstander hard op haar voet was gaan staan en zij even niet meer verder kon.

Kort voor de rust maakte Kyan nog de 2-0 met een intikker na een voorzet van Robin.

Rust 2-0

In de rust werd zoals vooraf afgesproken gewisseld van keeper en ging Kyan door als doelman en Dinand als nieuwe aanvaller. Lotte kon gelukkig ook weer verder en de tweede helft werd afgetrapt zonder van helft te wisselen. De tweede helft probeerde Ruurlo iets aan de achterstand te doen maar door sterk verdedigend werk van Sven en Enzo en een enkele redding van Kyan kon een tegendoelpunt worden voorkomen. VIOD JO9-7 probeerde ook om de voorsprong te vergroten en er waren nog verschillende kansen voor Lotte en Thijs maar de kracht ontbrak om na sterke dribbels met een schot de doelman te passeren. Ook Dinand had geen geluk met een aantal afstandsschoten, Ruurlo wist een doelpunt te voorkomen.

De eindstand bleef 2-0 en hiermee was de derde overwinning binnen in de zaalvoetbal competitie, in de laatste wedstrijd tegen Concordia zal de beslissing vallen wie zich de winnaar van de groep mag noemen! Maar eerst gaan we nog een spannende kwart finale van de Zwaluwen Jeugdbeker tegemoet over twee weken thuis tegen Etten JO9-1.

Volgende week is er geen wedstrijd en gaan de ouders de binnenstad van Doetinchem onveilig maken voor de derde helft.

Groet,

Chris