DOETINCHEM – Dion Teloh keert terug op het oude nest. De aanvaller van hoofdklasser Spcl. Silvolde speelt vanaf het nieuwe seizoen weer voor VIOD uit Doetinchem, de club waar hij vanaf zijn 5e jaar tot zijn 18e voetbalde. Teloh speelt nu nog bij Silvolde, waar hij in het 1e seizoen onder trainer Scott Calderwood clubtopscorer was. Momenteel maakt Teloh weinig speelminuten bij de hoofdklasser en heeft de knoop doorgehakt om terug te keren naar VIOD, waar Jan Lorsé trainer is. Lorsé is geen onbekende voor Teloh. Samen werd men in 2013 met VIOD B1 kampioen in de hoofdklasse. Met de komst van Dion Teloh is VIOD niet alleen een spits rijker, hij gaat samen met hoofdjeugdopleiding Jos Mekkes de spitsentrainingen bij de jeugd verzorgen.

Teloh, 3e jaars student aan de H.A.N. in Arnhem, keert terug in een vertrouwde omgeving met spelers waar hij voor VIOD zowel bij de jeugd als in het 1e elftal mee uitkwam. “Toen ik drie seizoenen geleden de overstap maakte van VIOD naar spcl. Silvolde, heb ik aangegeven dat ik weer terug zou komen als Jan Lorsé trainer is. Bij Silvolde heb ik mooie seizoenen beleefd. Ik heb in zo’n 60 Hoofdklasse-wedstrijden mijn opwachting mogen maken, daarin heb ik veel geleerd”, vertelt Dion Teloh die de laatste weken door verschillende trainers uit de regio was benaderd, maar toch voor VIOD koos.

“Er was interesse van meerdere clubs, maar de combinatie van voetballen in een jong team met spelers die ik ken en het geven van spitsentrainingen aan jeugdspelers, sprak mij bij mijn oude club erg aan. Voorlopig concentreer ik mij lekker op Silvolde, want we kunnen daar nog prijzen pakken. Met de ervaring die ik nu heb opgedaan hoop ik bij VIOD een bijdrage te doen om de stap naar de 2e klasse weer te maken”, vervolgt Dion Teloh, die de overstap met vertrouwen tegemoet ziet. “Volgend seizoen kan ik weer op de fiets”, sluit Dion Teloh af.

door John van der Kamp

Foto’s: PR VIOD en Spcl. Silvolde