Spannend potje!

Na een aantal weekjes warm in de zaal te hebben gevoetbald was het weer tijd om onze voetbalschoenen weer uit de kast te halen. We mochten weer vroeg, koud maar met veel zin, de wei in. En dat is dan ook zeker een hele omschakeling voor onze spelers.

Vandaag stond er een mooie bekerwedstrijd op het programma tegen VV Etten Jo 9-1. De 1e helft was van VIOD behoorlijk rommelig en slordig. We stonden te veel stil en de passes kwamen vaak niet aan maar ook voor Etten was het weer wennen. Thijs was een aantal keren ongrijpbaar met zijn befaamde dribbels maar kon de trekker niet overhalen. Jaydon moest een aantal keren reddend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Het spel bleef op en neer golfen en in het 2e deel van de 1e helft was het Etten die de openingstreffer wist te maken. 0-1. Dit was tevens de ruststand. De 2e helft was er één die zowel Etten als VIOD nog niet mee had gemaakt. Zo spannend!! Enzo die kort na rust besloot om een dribbel in te zetten en eigenlijk niet meer te stoppen was tot aan het doel en met een fantastische  knal VIOD weer op gelijke hoogte   bracht. Het spel golfde nog meer heen en weer dan in de 1e helft.

VIOD zat veel beter in de wedstrijd  dan de 1e helft en dat was dan ook goed te zien. Etten had het echt lastig maar met een aantal 2e jaars in het elftal waren ze fysiek net iets sterker. Etten kwam dan ook weer op voorsprong. 1-2. VIOD knokte zich weer langszij ditmaal was het Thijs die zorgde voor de gelijkmaker. Etten wist weer op voorsprong te komen uit een corner. 2-3. Met nog een minuut  op de klok gaf Viod echt werkelijk alles wat ze maar konden, het was dan ook Dinand die een intrap in  dribbelde  en richting de goal liep, een Etten speler stapte uit en Dinand schoot tegen die speler aan en die verwerkte de bal in eigen doel 3-3!!!! Bij een gelijkspel was het direct penalty schieten. Of VIOD daar al met het hoofd bij was weet niemand maar Etten gaf nog 1× gas en je raad het al. Met nog 20 seconden  op de klok  prikte zij nog de 3-4 binnen. Einde wedstrijd.

Met trots mogen de spelers van VIOD JO9-7 terug kijken op het bekertoernooi.

Groetjes René zents