Zaterdag 13 januari de eerste wedstrijd van het seizoen 2018. Tegen Gendringen daar hebben we in de competitie ook al tegen gespeeld toen hebben we helaas verloren dus een goede kans om te zien of het beter zal gaan.

Opstelling VIOD JO13-1: Sem , Matthijs, Tycho, Joey, Tijn, Daan, Noud, Scott ,Yorick, Wessel, Thijmen

Gendringen JO13-1 was sterker aan de start gekomen. Ze zetten heel hoog druk waar we eigenlijk geen raad mee wisten. Zo kwamen we niet in ons spelletje we wisten er geen raad mee.  In de 5e min draait de boomlange spits van Gendringen weg bij Tycho, Tycho probeerde het te corrigeren met een tackle maar de scheidsrechter vond het een overtreding en dat betekent een penalty voor Gendringen. Sem mocht gelijk aan de bak in 2018. Daardoor wist de penaltynemer het niet meer goed en schoot hem op de paal. Dus nog steeds 0-0. In de 7e minuut een corner vanaf rechts die goed wordt voorgebracht en de boomlange spits kan er net niet bij en schiet langs iedereen heen en komt bij de tweede paal en wordt binnen gewerkt. Even later krijgt Joey een tik en daardoor krijgt hij  het benauwd en wordt gewisseld voor Bikkel.  In de 21e minuut kwam er een corner waar in 2017 heel veel goede goals uitkwamen. En nu weer . Scott gaf hem geweldig voor op Thijmen die hem snoeihard tegen de onderkant van de lat binnenkopt.  In de laatste aanval van de eerste helft speelde Gendringen de bal op de spits die buitenspel stond maar slim de bal liet gaan voor de linksbuiten die hem goed binnen schoot.

Rust: In de rust hadden overlegd wat minder goed gingen en hoe we de opbouw beter konden verzorgen omdat zij heel hoog druk zette.

Na de rust kwam Joey erin voor Matthijs. In de 40e minuut kwam Matthijs erin voor Wessel in de spits. Hopelijk voor nieuw elan te zorgen en de 2-2 te maken maar tot dusver is het nog niet gelukt. Daarom proberen we Wessel in de 50e minuut er weer in te zetten voor Daan. Maar helaas kunnen we geen grote kansen meer creëren en verliezen we helaas de 1e wedstrijd van het seizoen met 1-2. Complimenten voor de verdediging dat ze de 2e helft niks hebben weggegeven, maar helaas konden we niet veel meer creëren

Volgende week staat er weer een zaalwedstrijd te wachten.

Hopelijk weer nieuwe 3  punten voor team A en team B

door Rick Vorwerk.