Op een voor ons team (VIOD JO9-7) ongebruikelijk tijdstip stond de tweede wedstrijd van de winter zaal competitie gepland in Hoog Keppel. Met volle moed, na de ruime overwinning in de eerste wedstrijd, gingen we op weg naar de Hessenhal. Jeroen (de vader van Dinand) liet in de groepsapp weten dat hij mogelijk wat later zou zijn en dat we alvast zonder hem konden starten met de wedstrijd. Voordat de wedstrijd kon beginnen, moesten de spelers nog even geduld hebben en langs de zijkant van het veld wachten totdat de voorgaande wedstrijd afgelopen was. De opstelling met Jaydon in het doel, de verdediging met Robin en Enzo, het middenveld met Thijs en Sven en Kyan als spits. Lotte was de eerste wissel en aangezien Dinand nog niet aanwezig was, startten we de wedstrijd zonder hem.

De wedstrijd

Vrijwel direct verplaatste het spel zich naar de helft van Kilder, het overwicht werd al snel omgezet in het eerste doelpunt: Robin begon aan een dribbel door de verdediging van Kilder waarna hij met een schot de doelman wist te passeren. De 2-0 volgde met een intikker van Kyan na voorbereidend werk van Thijs. Voor de rust maakte Lotte nog de 3-0 door in de kluts voor de goal van Kilder toe te slaan.

Rust

Onze keeper Jaydon had nog niets te doen gehad en aangezien hij bijna in slaap viel besloten we om de tweede helft met een vliegende keep te gaan spelen. Zo kon hij ook lekker mee voetballen. Aangezien Dinand nog steeds vast stond in het verkeer, startten we de tweede helft zonder hem. Samen met de vliegende keep begonnen onze spelers sterk in de tweede helft: Kilder werd volledig vastgezet op de eigen helft met als resultaat vele kansen voor VIOD. Slechts tweemaal wist Kilder aan de druk te ontsnappen, hierbij stond onze vliegende keep nog op de helft van de tegenstander, maar kordaat ingrijpen van Sven en Enzo maakten deze kansen onschadelijk. De 4-0 volgde met een tweede goal van Lotte en Kyan bepaalde de eindstand op 5-0.

Na de tweede overwinning gaan onze spelers nu aan de leiding in de winter zaal competitie, we kijken al uit naar de volgende zaalwedstrijd!

En Dinand… die stond nog steeds vast in het verkeer… vlakbij Mühlhausen op weg naar Oostenrijk.

Hopelijk is hij volgende week wel weer op tijd voor de wedstrijd!

Groet,

Chris