ARNHEM -Vanmiddag ook de herstart van de competitie in de 3e Klasse C. Voor de mannen van trainer Jan Lorsé stond de uitwedstrijd tegen MASV uit Arnhem op het programma. MASV (Midden Arnhemse Sport Vereniging) is de koploper in 3C en had alleen punten verspeeld tegen PAX (verlies 1-2) en tegen sv Grol (gelijkspel 1-1). De overige  wedstrijden had het team van trainer Jhon van Beukering allemaal gewonnen. Zelfs is de bekercompetitie doet MASV het bijzonder goed. Hoofdklasser RKHVV en Leones (2e klasse i) werden op eigen terrein verslagen. Voor VIOD lag er dus geen eenvoudige wedstrijd in het verschiet.

De Wedstrijd

Trainer Jan Lorsé had een tactisch plan bedacht hoe hij MASV een lastige middag  kon bezorgen. Jos Klein-Bleumink kreeg de opdracht om clubtopscorer Angelo Siep uit de wedstrijd te houden en het centrale duo Tomesen/Bosch kreeg te maken met een andere opponent die eenvoudig weet te scoren, Shiwan Hamdaziz. Na tien minuten kreeg VIOD meer vat op de wedstrijd en kon zelfs aan aanvallen denken en kreeg een goede kans om de score te openen. Een vrije trap vanaf de linkerzijde belandde op het hoofd van Vincent Bosch, die echter niet hard genoeg zijn hoofd tegen de bal kon zetten. De attente MASV-doelman Raymond van Driel, voormalig doelman van Vitesse, VVV Venlo en RKHVV, wist het leder te onderscheppen en voorkwam hierdoor een treffer. Amper vijf minuten later leek de thuisclub wel op voorsprong te komen. MASV-aanvoerder Jaimy Vahlkamp, ex-speler van Babberich en RKHVV, schiet de bal vanaf een meter of 20 richting de linker kruising. Met een katachtig reflex weet de VIOD-doelman  de bal uit zijn doel te ranselen en gaat de bal over het doel.

MASV blijft bij spelhervattingen haar twee spitsen zoeken en komt keer op keer richting de zestien van VIOD. Echter weet de Doetinchemse verdediging zich staande te houden en blijft de brilstand op het scorebord staan. Enig fortuin heeft VIOD-doelman Dadé als de bal via de rechterpaal weer terug in het veld ketst. Hierna lijkt VIOD in de eindfase van de 1e helft de controle over de wedstrijd weer in handen te krijgen en geeft bijna tot niets meer weg. Het komt zelfs toe tot enige kansjes. Vincent Bosch kopt de bal na een korte corner net over de lat en uit een indirecte vrije trap verdwijnt de bal via de vingertoppen van MASV-doelman Raymond van Driel in het zijnet. Nog net voor het rustsignaal krijgt VIOD een 100% kans om op een verdiende voorsprong te komen. In de zestien kan Lukas de Graaf met bal alleen op de MASV doelman afgaan. Tot teleurstelling van de VIOD supporters weet de keeper met een schitterende redding de bal uit zijn doel te houden en zoeken de teams met een 0-0 stand de kleedkamer op.

2e Helft

De ontevreden MASV trainer Jhon van Beukering neemt geen halve maatregelen en stuurt twee verse spelers het veld in. Robin Taal vervangt verdediger Anthony Vogelaar en aanvaller Esen Gurbuz (hij vervangt Marc Comans) moet de verdediging van VIOD openbreken. Maar de verdediging van VIOD weet de aanval van de thuisclub goed te ontregelen en centrale verdediger Vincent Bosch is in de lucht bij kopduels de aanvallers van MASV continu de baas. Ondanks dat VIOD-wisselspeler Mike Severs aan het warmlopen is, laat trainer Jan Lorsé zijn team in tact, want de aanvallers Dominic Bolmeijer, Jorn Eijkelkamp en Huub Oosterink weten de Arnhemmers aardig bezig te houden.

In de 64e minuut krijgt VIOD dan eindelijk loon naar werken, want een uur lang heeft VIOD als een team gevochten voor iedere meter. Op het middenveld weet Dominic Bolmeijer een foutje van MASV centrale verdediger Dwayne Grot af te straffen en kan recht door het midden op het MASV doel afgaan. Tot tweemaal toe ziet hij de bal door de doelman gestuit, maar weet de bal alsnog naar links af te schuiven, naar de vrijstaande Huub Oosterink. De clubtopscorer van VIOD weet wel raad met dit soort kansen en schiet de bal langs een MASV-verdediger in het verlaten doel. VIOD op voorspong (0-1).

MASV trainer Jhon van Beukering zet direct nog een aanvaller in. Hij laat de 40-jarige Danny Hessing opdraven, die met twee kunstheupen speelt en 10 jaar toneelschool heeft gehad, zoals ik na de wedstrijd in de over-gezellige bestuurskamer te horen kreeg. Maar VIOD houdt stand. Mike Thijssen vervangt de aangeslagen doelpuntenmaker Huub Oosterink en VIOD gaat nog verder achteruit. Dan heeft de VIOD-doelman wederom een engeltje op de lat zitten. Een schot vanaf de zijkant van Nick Buijl schampt de lat en verdwijnt tegen het vangnet. Dan valt de aalvlugge Mike Severs in en hij krijgt direct een opgelegde kans om VIOD in veilige haven te schieten. MASV mag haar keeper bedanken dat deze ervaren doelman de genadestoot weet te voorkomen en blijft het spannend tot de laatste minuut. De bal wordt veelvuldig in de zestien gebracht en keer op keer weet VIOD het gevaar te bestrijden. Echter in de 89e minuut komt dan toch de gelijkmaker op het bord, van dichtbij weet invaller Esen Gurbuz met een kopbal de VIOD-doelman te misleiden en eindigt de wedstrijd van VIOD tegen de koploper in de 3e klasse C in een 1-1 gelijkspel.

Vooraf teken je voor deze uitslag, maar gezien het spelverloop had VIOD met winst in de pocket kunnen afreizen. Het complete team heeft met een tomeloze inzet een goed resultaat neergezet en mag volgende week thuis tegen PAX het karwei afmaken om zich te belonen voor deze goede herstart van de competitie.

Door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

Meer foto’s volgen later

Dominic Bolmeijer weet de bal goed af te schermen