Vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2018-2019 speelt Victor Steinhauer weer voor VIOD. De huidige clubtopscorer van 4e klasser MvR uit ‘s-Heerenberg keert terug naar zijn club waar hij 10 jaar geleden als D-pupil is begonnen. Na ’n half jaar in de D3 gespeeld te hebben bij trainer en oud-1e elftal speler Vincent Bles, werd de snelle vleugelspeler overgeheveld naar de D1 onder trainer Kevin Bischoff, die aankomend seizoen hoofdtrainer Jan Lorsé zal gaan assisteren.

In de C1 van VIOD speelde hij 2 seizoenen lang onder de trainers Jan van de Brink en Vincent Bosch. Na 1 jaar in de B1 van VIOD gevoetbald te hebben, maakte Victor de overstap naar MvR waar hij al snel vanuit de B en A teams van MvR doorgeschoven werd naar het 1e elftal, waar hij aan de lopende band doelpunten wist te scoren.

In de afgelopen 5 seizoenen scoorde Victor maar liefst 48 doelpunten, waarvan 10 maal in bekerwedstrijden. In het seizoen 2015-2016 promoveerde MvR naar de 3e klasse en werd Victor Steinhauer met 13 doelpunten clubtopscorer van MvR. In dit huidige seizoen staat de teller voor Victor totaal op 15 treffers, waarvan 6 doelpunten tijdens bekerwedstrijden.

Nu keert de 22-jarige Victor Steinhauer weer terug en komt bij VIOD vele “oude” bekenden tegen, waar hij tijdens de jeugd mee heeft gevoetbald. Naast Jorn Eijkelkamp, Dion Teloh, Bart Grondman en Willem Thijssen kent Victor ook de trainers Vincent Bosch en Kevin Bischoff en zal straks aan het einde van het seizoen, begin juli, met de eerste  trainingen bij VIOD gaan starten. Eerst wil hij nog met MvR promotie realiseren naar de 3e klasse. Natuurlijk wil hij het liefst met een kampioenschap afscheid nemen van een groep waar hij nu zo’n vijf seizoenen mee heeft gevoetbald.

Hoofdtrainer Jan Lorsé is blij met de komst van Victor Steinhauer naar VIOD en kijkt vooruit naar het nieuwe seizoen. “Victor is precies een aanvaller die we nu nog missen. Een jongen die vroeger ook hier heeft gevoetbald, net zoals Dion en vele huidige selectie spelers kent. Victor kent de club, woont in Doetinchem, beter kan het niet. Het zou mooi zijn als we ook breder in onze verdediging komen te zitten, dan gaan we een mooi nieuw seizoen tegemoet”.

Eerder gaf Dion Teloh, speler van hoofdklasser Spcl. Silvolde, ook aan om terug te keren naar VIOD, de club waar hij vanaf de pupillen heeft gevoetbald en voor alle selectieteams is uitgekomen.

Victor Steinhauer heeft een appartement op de Veentjes en heeft net zijn studie Accountmanagement succesvol afgerond. Voor het aankomend schooljaar heeft hij zijn zinnen gezet om een HBO opleiding Ondernemerschap op de HAN in Arnhem te volgen.

door John van der Kamp

foto’s PR-VIOD

VIOD C1 onder leiding van trainer Vincent Bosch. Deze teamfoto is gemaakt in het seizoen 2009-2010 met o.a. Dion Teloh (staand 4e van rechts), Jorn Eijkelkamp (zittend 3e van rechts) en Victor Steinhauer (zittend 1e van rechts).