Samenwerking

Voetbalvereniging VIOD werkt samen met Fysiotherapie Engelaar aan de gezondheid van hun spelers. Enerzijds word er gekeken wat we kunnen doen om blessures te voorkomen, anderzijds is het ons doel om spelers met de juiste zorg, zo snel mogelijk maar verantwoord, weer fit te krijgen. Hiervoor zijn er korte lijnen tussen de fysiotherapeuten, sportverzorgers en trainers.

Wat te doen bij een blessure?

Voor alle leden van VIOD heeft fysiotherapie Engelaar een gratis sportspreekuur op de maandag van 15.30-16.30 (Doetinchemseweg, Wijnbergen) en 20.00-21.00 (Basic-Fit, centrum). Aanmelding kan telefonisch of via WhatsApp. De fysiotherapeut stelt een diagnose en geeft advies. Ook kan er een echo gemaakt worden om de blessure beter in kaart te brengen. Wanneer nodig word er direct een behandelplan gemaakt.

Wanneer er sprake is van een blessure is het belangrijk zoveel mogelijk actief te blijven. Te vaak zien we nog dat, met name jeugdspelers, langdurig aan de kant blijven. In eerste instantie vindt er overleg plaats met de trainer of een speler aangepast kan trainen bij zijn eigen team. Wanneer dit niet mogelijk is kan de speler een voetbalrevalidatietraining volgen  onder begeleiding van de fysiotherapeut. Deze trainingen vinden plaats bij VIOD.

Kosten?
Leden van VIOD kunnen gratis deelnemen aan het sportspreekuur. Voor behandeling heeft fysiotherapie Engelaar contracten met alle zorgverzekeraars. Jeugdspelers zijn goed verzekerd vanuit de basisverzekering en senioren vanuit het aanvullende pakket. Het eigen risico is niet van toepassing op de fysiotherapie.

Vragen of een afspraak maken? Bel 0314-725994 of App naar 06-22386612.

vlnr: Tom Hulkenberg, Leonie Engelaar, Veerle Kimman, Max Jansen, Paula Severs en Freek Jager

Praktijkondersteuner: Boy Peters (niet op de foto)

Het team van Engelaar Fysiotherapie: KLIK HIER