De eerste competitiewedstrijd van het nieuwe jaar is een feit! Het was een koude ochtend, maar met wat thermokleding en handschoenen aan konden onze toppertjes lekker voetballen. De zon is zelfs even gaan schijnen, dus het was een frisse, maar zonnige start van een nieuwe competitieronde!   Helaas hadden we een aantal afmeldingen en waren we genoodzaakt van 2 poules 1 poule te maken. Sommige spelertjes moesten zelfs van tenue wisselen.. Echter na een ietwat rommelige start vanuit de kleedkamers, liep het eenmaal op het veld als een zonnetje J

Ronde 1 (Duitsland-Uruguay)

Uruguay had het zwaar tegen Duitsland. En ondanks het feit dat de spelertjes van Uruguay echt gevochten hebben en een paar goede kansen om te scoren hebben gehad, heeft Uruguay helaas verloren met 1-4. Een doelpuntenregen voor Duitsland en verlaat dan ook het veld met drie punten in the pocket! Gefeliciteerd Duitsland!

Op het andere veld mochten Spanje en Nederland het tegen elkaar opnemen. Spanje was erg sterk en nam hier al gauw de leiding. Sommige spelertjes van Spanje waren zelfs zo fanatiek, dat ze na een ‘uit’ bal met zijn tweetjes de bal weer wilden indribbelen.. het is ook lastig kiezen soms 😉 Ondanks dat Nederland goed heeft gespeeld, kwam Spanje toch door de verdediging heen en scoorde twee keer. Spanje gaat er met 3 punten vandoor. Eindstand 2-0.

Ronde 2 (Duitsland – Spanje) Wat was dít een spannende wedstijd! Ze waren erg aan elkaar gewaagd en hebben allebei gevochten voor de winst. Met zijn viertjes stonden de spelertjes van Spanje te verdedigen en toch ging de bal door Duitsland over de lijn heen. Was dit dan het mooiste doelpunt van de dag? Beide teams scoren één keer, waardoor Duitsland en Spanje met een gelijkspel het veld af gaan.. (eindstand 1-1)

Ondertussen speelt op veld 2 Uruguay tegen Nederland. Het plezier van deze teams straalt er vanaf! Nederland is de nederlaag van de eerste wedstijd compleet vergeten en scoort maar liefst drie keer. Ondanks de drie doelpunten tegen, laat Uruguay zijn hoofd niet hangen en maakt uiteindelijk toch nog een doelpunt. Chapeau Uruguay! Eindstand 1-3.

PAUZE!! Ondank de kou hebben onze spelertjes zich warm gerend en zijn na twee wedstijdjes toe aan afkoeling J De kanjers van de kantine hebben weer 20 bekertjes ranja klaargezet, zodat onze spelertjes even kunnen bijtanken..

Ronde 3

Nederland tegen Duitsland (het blijven leuke tegenstanders ;-)). Na de pauze gaan beide teams er vol voor en vliegen de doelpunten ons om de oren! Wat een strijd leveren beide teams. Na een gevochten battle gaat toch Duitsland er met de winst vandoor en verlaat het veld met wederom 4 doelpunten. Eindstand 3-4. Wat gaat Duitsland de volgende competitieronde doen??

Spanje tegen Uruguay. Ook deze teams hebben na de pauze een boost gekregen en gingen er vol voor! Ondanks dat het soms lastig is de bal in het veld te houden (die vloog soms alle kanten op J), houden beide teams het gelijkspel in ere en eindigt deze wedstrijd na het fluitsignaal met een gelijke stand van 2-2. 1 punt voor beide teams! Top gespeeld!

Wat een heerlijke, frisse maar zonnige zaterdagmorgen hebben we gehad! De 2e ronde van deze competitierond zal plaatsvinden op zaterdag 24 februari as. Tot dan allemaal!

Met sportieve groet, Het HMQ-team (Jos, Rutger en Chantal)

a.s. zaterdag geen HMQ cup ivm Carnaval.

De HMQ – cup competitie wordt gesponsord door: