In de winter hebben we de JO13-1 opgesplitst in twee zaalteams en hebben we mogen genieten van goede wedstrijden. Vooral de goede techniek kwam bovendrijven en zo bleef de conditie mooi op peil richting de voorjaarscompetitie.

Ook in de voorjaarscompetitie spelen we weer in de 1e klasse en is het team klaar om een goede prestatie neer te zetten. De wintergriep is niet over Sportpark Dichteren heen gewaaid. We hebben de laatste weken veel zieken gehad en iedereen is wel aan de beurt geweest. Stino was deze week ziek maar was er vandaag toch bij om de start van de competitie mee te maken, helaas was de warm up er teveel aan dus die moest toch de warme kruik thuis opzoeken. Rick was met zijn team op pad om zelf te voetballen dus ondergetekende mocht aantreden om het team bij de eerste wedstrijd te begeleiden.

Na een paar minuten in de eerste helft is duidelijk dat we de betere ploeg zijn, zowel individueel als team zijn we de betere. Dit resulteert in een paar fraaie aanvallen. Matthijs komt goed door op rechts en zet de bal perfect voor op de goed vrijgelopen Fynn die mooi afrond en de 1-0 binnen schiet. Een lekkere start. Bikkel, Tycho en Tijn worden een paar keer goed getest maar blijven keurig overeind in de verdediging en zorgen voor een goede opbouw. Helaas kunnen we niet voorkomen dat Concordia op de 1-1- komt. Uit een fraaie trap komt de bal hoog de zestien in, komt over de verdediging, valt bij de spits van Concordia voor de voeten die goed afrond en de 1-1 maakt. Een domper want feitelijk zijn we niet in gevaar gekomen via veldspel. Joey en Daan voetballen lekker op het middenveld en door snel  kaatsen met Wessel komt Joey vrij op de rand van de zestien maar zijn schot vindt niet de touwen van de goal maar de keeper op zijn weg. Via Fynn en Thijmen voetballen we goed breed over de flanken en hebben we nog steeds de overhand. Wessel is in de spits een goed aanspeelpunt en houdt de bal goed vast met een man in de rug, legt hem af op de opkomende Noud die met een heerlijke knal de keeper verschalkt en de terechte voorsprong van 2-1 aantekent.

Dat is lekker rusten en genieten van de welverdiende ranja. We spreken af dat we proberen de bal sneller rond te laten gaan in de tweede helft en duidelijk in te passen, geen halve ballen en hard werken voor elkaar. Bibi doet vandaag met ons mee en die mag de tweede helft invallen voor Noud, Scott en Yorick komen erin en Daan en Tijn gaan eruit. De tweede helft verloopt beter, Sem is op zijn plek om enkele schoten te keren en Bibi speelt alsof ze iedere week met het team meedoet. Yorick is met zijn snelheid gevaarlijk aan de linkerkant en Scott stuurt met zijn overzicht menig bal goed de diepte in. We krijgen veel kansen en het goudhaantje van de dag is Fynn die goed vrijkomt en de bal beheerst onder de keeper doorschuift. Dan komt Daan er weer in, schuift Yorick naar de linksvoor positie en gaat Thijmen eruit. Yorick gebruikt zijn snelheid erg goed en komt over links gevaarlijk door maar schuift de bal net naast. Het is wachten op de 4-1 maar dan pakken we weer een oude voetbalwet uit de kast, als je zelf niet scoort dan……. Een uittrap komt snel terug en valt voor de voeten van de spits van Concordia die keurig de verre hoek vindt. 3-2! In het verleden waren we dan nog wel eens de kluts kwijt maar vandaag niet. Iedereen blijft ervoor vechten en gaan de duels stevig aan als Yorick weer de ruimte wordt ingestuurd, de verdediging eruit sprint en perfect voortrekt op Fynn die zijn hattrick kan intikken maar nee…… de keeper van Concordia is goed uitgekomen en tikt de bal nog net weg. Balen want dat was de beslissing geweest en nu volgen er nog spannende minuten. Noud komt weer in de ploeg en Wessel verlaat het veld waardoor Matthijs nu in de spits komt. In de laatste minuten is het Yorick die het duel in het slot gooit, weer komt hij snel door op links en laat de keeper kansloos waardoor de 4-2 overwinning een feit is.

Ik heb echt genoten van ieders inzet vandaag, als team hard gevochten en niet het koppie laten hangen. Mooie acties gezien en goede goals. Bibi heeft het perfect gedaan en kreeg terecht een applausje van het team, bedankt! De kop is eraf en het begin is goed, nu verder bouwen op deze basis en jullie zelf belonen voor het harde werken.

Hopelijk is het griepvirus verdwenen volgende week en zit de echte technische staf weer op de bank.

door: Mark Bisselink