VIOD JO19-1 is de voorjaarscompetitie – promotiepoule eerste klasse 03 – goed begonnen.

In Ulft werd SDOUC JO19-1 met 1-0 verslagen. Deze stand was al met rust bereikt. Roy zag zich genoodzaakt Imran, Olle en Kaan van de JO19-2 erbij te halen, want Niels, Boy, Laurens, Julian (allen vakantie) en Ian (herstellende van een gebroken pols) konden er niet bij zijn.

In een gelijkopgaande eerste helft moest het meeste gevaar aan VIOD-zijde komen van beide vleugelspelers Rinke en Thijs. Ook in de tegenaanval lagen mogelijkheden voor diepgaande middenvelders, maar telkens werd de bal net iets te hard ingespeeld. Ook de tegenstander uit Ulft grossierde in balverlies, zodat het al met al geen verheffend schouwspel werd. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd halverwege de eerste helft gescoord door Rinke. Hij profiteerde van een inschattingsfout van de linksback van SDOUC en schoot de bal beheerst langs SDOUC-doelman Bas van Ringelenstein (ex-VIOD); 0-1.

Na de pauze liet VIOD het initiatief aan zijn tegenstander, loerend op kansen vanuit de tegenaanval.  Naarmate de tweede helft vorderde wist scheidsrechter Topaloglu steeds meer een stempel op het duel te drukken. Niet dat hij slecht floot (verre van dat zelfs), maar hij ging plotseling kaarten geven die gezien het sportieve karakter van de wedstrijd wellicht overbodig waren. Zo werden Niek en Len op de bon geslingerd vanwege lichte vergrijpen en kreeg Wessel – nadat hij tevergeefs een strafschop claimde – binnen tien seconden tweemaal geel (en dus rood) voorgetoverd. VIOD moest het laatste kwart van de wedstrijd dus in ondertal verder en dit gaf de thuisclub moed om er een waar slotoffensief uit te persen. Al was het soms met kunst- en vliegwerk, de prima keepende Imran behield echter de nul en zo kon VIOD JO19-1 met een maximale score (lees: 3 punten) huiswaarts keren. Verder moeten er maar geen woorden meer aan vuil worden gemaakt, het was voor beide ploegen een wedstrijd om snel te vergeten…..

opstelling VIOD:  Imran Löwenthal; Dilan Özerdogan (73. Olle Rekers), Tijn Lubbers, Dax Oosterbaan, Niek Monchen; Rick Vorwerk (78. Kaan Özerdogan), Len Derks, Ryan Chevalking; Rinke Giesen, Wessel Rensen, Thijs Lieffering.

door Bob Lubbers