Zaterdag 3 februari moest het gebeuren. De laatste wedstrijd van de zaalcompetitie. VIOD JO8-2 (JO9-7 op het veld) was er klaar voor, op bezoek bij Concordia JO8-2 uit Wehl in de sporthal vernoemd naar onze koningin (het Koningin Beatrixcentrum). Is zij niet net 80 jaar oud geworden? Tijd voor een feestje! Wij waren in ieder geval van plan om de punten mee te nemen uit het hol van de leeuw.

Vooraf beloofde het een spannende wedstrijd te worden. Concordia stond eerste in de poule met 1 punt meer dan onze kanjers van VIOD. Ondanks het betere doelsaldo van VIOD uit de vorige wedstrijden, moest VIOD dus winnen om de zaalcompetitie als kampioen af te kunnen sluiten. Na het bekerverlies van vorige week waren onze spelertjes gebrand op eerherstel. Toch hielden de ouders zich stil, om niet teveel druk bij onze spelertjes neer te leggen. Oeps… tot in de kleedkamer, daar flapte het er ineens uit.

Over de opstelling is tegenwoordig weinig discussie meer, de trainers weten de spelers al efficiënt in te zetten op posities die hun het beste ligt. Met Jaydon in de goal, een verdediging gevormd door Enzo, Robin en Dinand, het middenveld bezet door Lotte, Thijs en Sven en onze zwervende spits Kyan.

Start van de wedstrijd, Concordia begon sterk en drukte VIOD terug op haar eigen helft. VIOD had moeite om eruit te komen, maar echte kansen bleven uit. Toch de spanning die onze spelers dwars zat? Halverwege de eerste helft draaiden de rollen zich om. VIOD veroverde langzaam terrein en het spel verplaatste zich richting de goal van Concordia. Maar ook Concordia liet geen steekjes vallen, waardoor beide teams zonder echte kansen met 0-0 de rust in gingen. Op de tribune zaten we vol spanning te hopen op een betere tweede helft. Het leek of VIOD alle schroom van zich af had gegooid. Concordia durfde ook wat meer van de goal af te spelen. Al snel kwam VIOD door een mooie uitbraak van Thijs op 1-0. Concordia was helemaal van slag. Na een scrimmage voor de goal pikte Dinand de bal op en scoorde de 2-0 met z’n linker. De coach van Concordia schreeuwde z’n team naar voren, waardoor het spel op en neer ging. Er kwamen kansjes voor Concordia, maar Jaydon wist met een paar mooie reddingen zijn goal schoon te  houden. Ook Enzo en Robin gaven alles in de verdediging en haalden elke counter uit het spel. Sven en Lotte pakten de ballen op het middenveld en ja… een uitbraak van VIOD, Kyan tikt de 3-0 binnen. Nu kon het niet meer misgaan! Nog een laatste aanval van VIOD en Thijs tikte de tweede van de middag binnen, 4-0 stond er op het scorebord.

VIOD JO9-7 als VIOD JO8-2 zaalkampioen winter 2017-2018

De laatste 10 seconden werden fanatiek door het publiek meegeteld 10, 9, 8, …., 1 KAMPIOENEN!

De spelers vlogen de coaches Chris en René in de armen en het feest kon beginnen.

De 50 supporters van Concordia dropen stilletjes af.

De kleedkamer werd omgebouwd tot feestzaal, chips en dubbelfris voor onze toppers.

En zachtjes zongen we “We are the champions” niet geheel toevallig gezongen door een groep genaamd… Queen.

Wij kijken uit naar een leuke, gezellig en sportieve tweede helft van de competitie!

Groeten van een trotse papa.