Zaterdag 17 februari ging de veldcompetitie weer van start na de winterstop en het behalen van het zaalkampioenschap voor VIOD JO9-7. We begonnen met en uitwedstrijd tegen de Keijenburgse Boys.

Als vanouds verzamelen we ons om 8.00u op de parkeerplaats bij De Plus en vertrekken even later richting Keijenburg. Met Chris voorop, duikt al snel buiten Doetinchem de skyline van Keijenburg op en zijn we aangekomen op het nog verlaten sportpark. Doordat het nog vriest is het links en rechts nog behoorlijk glad en komt Sven ten val. Als Corine constateert dat hij toch een hoofdwondje heeft, verzorgt zij dit als hoe een teamarts van de graafschap Hans Kraaij jr. verzorgde en is hij er klaar voor.

Omdat onze keeper Jaydon nog niet terug was van de wintersport, ging Kyan de eerste helft keepen en Thijs nam de uitdaging voor de tweede helft aan. Voor dat de wedstrijd was begonnen, was het voor iedereen schrikken toen Robin plotseling onwel werd en out ging. Gelukkig was hij snel weer volledig bij kennis maar was wel duidelijk dat voor hem de wedstrijd al wel was afgelopen voor dat deze was begonnen. En de jongens en dame waren nu nog met z’n zessen, dat betekent geen wissels en de boel heel houden. Dit viel niet mee op een glad en bevroren veld, de een naar de ander kwam ten val. Maar op karakter gingen ze toch weer door.

De wedstrijd was net begonnen of Thijs had de 0-1 er al in liggen. De wedstrijd speelde zich tot op dat moment voor de goal van Keijenborg af en het duurde ook dan lang of Lotte had 0-2 gescoord. Een moment van onoplettendheid in onze defensie gaf de tegenstander de kans om terug te komen door 1-2 te maken. Gelukkig raakte VIOD niet van slag en op aanwijzing van de technische staf speelden ze weer vol op de aanval. Dit resulteerde net voor rust op een prachtige goal van Sven en kon VIOD met een 3-1 voorsprong de warme kleedkamer opzoeken. Terug op het veld was het wedstrijd beeld totaal omgedraaid, VIOD kwam er niet meer uit en dankzij onze keeper Thijs en met behulp van Dinand en Enzo bleef het nog lang 1-3.

Uiteindelijk moesten ze toch capituleren en was het 2-3. Het word helemaal schrikken als een minuut later de 3-3 er in ligt. De technische staf overlegd, gaan we voor een punt of alles of niets. Gelukkig kiezen ze voor het laatste en word Dinand matchwinnaar door er net voor het einde 3-4 van te maken en viert deze overwinning met alle matchwinnaars, want dat zijn het als je op zo’n koude ochtend op een glad en bevroren veld zoveel karakter en veerkracht toont.

Een trotse vader van Sven die heeft genoten.