VIOD heeft vandaag in de thuiswedstrijd tegen sc Groessen na een matige start toch de punten in eigenhuis weten te houden. Na de openingstreffer van de gasten kwam VIOD net voor het rustsignaal op ‘n 2-1 voorsprong. In de 2e helft liep VIOD uit naar een 4-1 voorsprong en moest in blessuretijd nog ’n tegentreffer incasseren. Clubtopscorer Huub Oosterink liep in deze extra tijd een blessure op en moest zich van het veld laten afdragen, nadat scheidsrechter Donners de wedstrijd had afgefloten.

Trainer Jan Lorsé kon weer een beroep doen op middenvelder Lex Overbeek (terug van vakantie). Daar aanvoerder Stijn Tomesen afgelopen week nauwelijks door een griepvirus heeft kunnen trainen, bleef Tomesen langs de kant en stond Overbeek hierdoor in de basis. In het eerste kwartier kon VIOD geen vat krijgen op tegenstander Groessen en het mag de gasten dankbaar zijn dat zij in de beginfase onnauwkeurig met de kansen omgingen. Zelf bakte VIOD aanvallend er niks van en vroeg door een te slappe instelling om een tegentreffer.

In de twaalfde minuut was het dan ook raak en werd onoplettendheid in de VIOD-verdediging door Groessen aanvaller Lennard van Zuylen afgestraft. De rechterspits werd in de ruimte aangespeeld, nam de bal aan en schoot de bal in de verre linkerhoek langs de vallende VIOD-keeper Willem Thijssen binnen. Een zeer mooi doelpunt (0-1).

VIOD op achterstand en was wakker geschud. In de 20e minuut een kansje voor VIOD om op gelijke hoogte te komen. Een corner vanaf links, ingebracht door Lex Overbeek, werd van dichtbij door Vincent Bosch ingekopt. De bal viel tegen een been van de Groessen-doelman Bram van ’t Hul aan en springt weer het veld in. In de rebound krijgt VIOD nogmaals een mogelijkheid, maar ook deze wordt om zeep geholpen. VIOD worstelt met zichzelf en ziet keer op keer tegenstander Groessen gevaarlijk voor het doel komen. Toch weet VIOD nog voor rust het tij te keren. In de 38e minuut puntert Marten van Delden een voorzet van Dominic Bolmeijer met veel geluk binnen (1-1). Nadat een doelpunt van Huub Oosterink, die ten onrechte wordt afgekeurd (buitenspel volgens de assistent-scheidsrechter van Groessen), komt VIOD op slag van rust zelfs op voorsprong. Snel wordt een toegewezen vrije trap genomen en wordt op rechts Dominic Bolmeijer gezocht. Deze soleert met bal richting achterlijn en ziet dat Huub Oosterink op links is mee gesprint. Met veel precisie weet Bolmeijer de bal in de voeten van Oosterink te brengen, die de bal eenvoudig kan binnenschieten (2-1).

De 2e helft is nauwelijks begonnen of VIOD heeft zelfs de derde treffer op het scorebord staan. Nu is het verdediger Vincent Bosch die met het hoofd weet te scoren (3-1). De wedstrijd lijkt bij deze tussenstand gelopen. Groessen komt wel een paar keer gevaarlijk opzetten, maar de VIOD-verdediging houdt zich staande en doelman Willem Thijssen weet met een paar goede reddingen een tegendoelpunt te voorkomen. Stijn Tomesen komt in het veld om de niet fitte Jorn Eijkelkamp te vervangen en A-junior Ryan Chevalking neemt de plaats van de uitgebluste Lex Overbeek in. Nadat VIOD een strafschop wordt onthouden en Lukas de Graaf een goede kans niet weet te verzilveren, komt VIOD tien minuten voor tijd toch op ’n 4-1 voorsprong. Lukas de Graaf weet de bal vanuit een vrije trap van een meter op 25 in de kruising te schieten. ’n Beauty! Met enig geluk had Lukas de Graaf zelfs voor VIOD de vijfde treffer kunnen laten aanteken, dit keer staat de paal in de weg. In de 90e minuut de laatste verandering in de stand. Groessen-aanvaller Joey de Haan tikt de bal van dichtbij binnen (4-2).

De extra tijd gaat dan in en scheidsrechter Christiaan Donners uit Nijmegen laat nog even doorspelen. Ter hoogte van de middenlijn gaat Huub Oosterink een duel aan om de bal te veroveren. Dit had hij beter kunnen laten, want na dit duel valt hij geblesseerd op de grond en moet zich na het laatste fluitsignaal van het veld laten afdragen.

VIOD wint met 4-2 van Groessen in een niet al te beste wedstrijd, maar weet toch de drie punten in eigen huis te houden. Aankomende zondag wederom een thuiswedstrijd, dan wacht sv Grol uit Groenlo. De nummer 3 van de ranglijst, een tegenstander van ’n ander kaliber. De mannen van trainer Jan Lorsé zijn dus gewaarschuwd.

door John van der Kamp

Foto’s Erik Eijkelkamp

Dominic Bolmeijer stuit op de doelman van Groessen.

De bal springt hierna via de keeper naar de inlopende Huub Oosterink, die op het moment van spelen achter de bal staat.

Aanvoerder Marten van Delden puntert de gelijkmaker binnen

Lukas de Graaf onderneemt een schot op doel

Net na rust scoort Vincent Bosch de derde VIOD-treffer

Julian Bril in duel om de bal met Joey de Haan van Groessen