DOETINCHEM – Philadelphia is een landelijke zorgaanbieder, die in Doetinchem twee woonlocaties heeft en ambulante zorg biedt. Tot op heden is er in Doetinchem geen werk en dagbestedingsaanbod. Daar komt verandering in, want voetbalvereniging VIOD heeft Philadelphia benaderd om te onderzoeken of we voor elkaar iets kunnen betekenen. Mooie kansen en nieuwe uitdagingen. Daar houden we van. De vraag vanuit het sportpark houdt in dat men opzoek is naar ondersteuning in het onderhoud van zowel het park en het gebouw.

Dit is een mooie klus om samen met een team van cliënten, vrijwilligers en burgers uit de wijk Dichteren aan te gaan. Samen de verbinding maken en bruggen slaan om te zorgen dat sportpark Dichteren een vitaal sportpark is, dat meer biedt dan voetbal alleen. Nu is de BSO van Humanitas al op drie middagen per week gevestigd. Samen met de deelnemers kijken we naar hun talenten, wat zij nog willen leren en hoe zij zich verder kunnen ontwikkelen. Zo kunnen zij volwaardig mogelijk deelnemen in de samenleving. Begeleiders van Philadelphia ondersteunen hen daarbij.

Talentontwikkeling is een wezenlijk onderdeel van de begeleiding die Philadelphia biedt, waarbij cliënten telkens weer worden geprikkeld om een nieuwe stap te zetten. Zij leggen daarbij de nadruk op ieders mogelijkheden en laten hen ervaren wat de toegevoegde waarde van hun talenten is voor henzelf en hun omgeving. Het werk op het sportpark is echter geen project op zich. Om onze deelnemers meer onderdeel te laten worden van hun omgeving kijken we verder de wijk Dichteren in. Wellicht op de basisschool, de supermarkt of in het verzorgingshuis. De kwaliteiten van deelnemers inzetten op plaatsen in de wijk waar soms handen te kort zijn. Zo kunnen we elkaar helpen in participatie. Heeft iemand de mogelijkheid om door te stromen naar betaald werk, helpt Philadelphia daar ook bij. Samen met een jobcoach kijken zij naar de mogelijkheden om door te kunnen stromen.

Ook naar fijne samenwerkingen die ervoor zorgen, dat er nog meer leven in de wijk Dichteren kan ontstaan. Ook andere partijen kunnen een aandeel leveren in dit geheel. Zo kunnen ondernemers, naast financiële steun, ook hun deuren openzetten voor kwetsbare burgers, zodat zij ook op werkgebied meedoen. Vanuit de politiek zou de regisseurs rol gefaciliteerd kunnen worden, zodat de inzet van verschillende partijen worden afgestemd. Ook het aanbieden van nieuwe activiteiten, die aansluiten bij andere doelgroepen zijn wenselijk. Denk aan Walking Football of voetbal met mensen met een beperking.

Het sportpark is het bruisende hart van de wijk, waar jong & oud wel iets met het park heeft. Het is belangrijk dat het sportpark het kloppende hart voor elke inwoner van Dichteren is en blijft. Om een duurzaam en vitaal sportpark te creëren is er veel nodig. Dit vraagt om brede inzet van verschillende burgers uit de wijk. Het zou compleet gemaakt kunnen worden, wanneer derden dit prachtige initiatief, deze droom, zouden onderstrepen! Een warm hart toedragen en financieel ondersteunen. Dat maakt dat het sportpark toekomstbesteding, vitaal en van groot belang is voor een brede doelgroep. Het kloppende hart van de wijk!

Meer weten over Philadelphia? www.philadelphia.nl

meer weten over Philadelphia? KLIK HIER

Bekijk in een filmpje hoe cliënten van Philadelphia het beste uit zichzelf halen.